Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL Το 82% των Ευρωπαίων ζουν με το φόβο μιας οικονομικής κρίσης

Το 82% των Ευρωπαίων ζουν με το φόβο μιας οικονομικής κρίσης
Το «National Geographic Channel» και το ερευνητικό ινστιτούτο «GfK» πραγματοποίησαν δημοσκόπηση σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό να μάθουν την φοβίζει περισσότερο τους Ευρωπαίους.
Σημαντικά αποτελέσματα από την Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση:
- Καθώς το σύνολο του κοινού 18-49 και στις 16 Ευρωπαϊκές χώρες ανησυχεί για τον πιθανό αντίκτυπο της ύφεσης, οι χώρες την νοτίου Ευρώπης (πρωταγωνιστεί η Ελλάδα με 57% και η Ισπανία με 64%) διακατέχονται από ιδιαίτερο φόβο ενώ οι Σκανδιναβικές χώρες, Βουλγαρία και Ρωσία δεν
νιώθουν να απειλούνται από μια επικείμενη οικονομική κρίση.
- Στη βόρεια Ευρώπη (ιδιαίτερα στην Γερμανία 30%), επικρατεί ο φόβος σχετικά με προβλήματα υγείας παρά για μια οικονομική κρίση ενώ σε περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης ή φυσικής καταστροφής οι Ευρωπαίοι θεωρούν την Γερμανία, την Σκανδιναβία και το Ηνωμένο Βασίλειο ως τις πιο ασφαλής χώρες.
- Η δημοσκόπηση μεταξύ δείγματος 300 ατόμων ηλικίας 18-49 ανάμεσα σε 16 χώρες ανέδειξε και τους υπόλοιπους προβληματισμούς των Ευρωπαίων πολιτών: ανεργία (37% συνολικά στην Ευρώπη, 1ος φόβος στην Ελλάδα), παγκόσμια οικονομική κατάρρευση (29% συνολικά, 4ος φόβος στην Ελλάδα), πτώχευση (26% συνολικά, 2ος φόβος στην Ελλάδα), η επιδείνωση της κρατικής πρόνοιας (27% συνολικά, 3ος φόβος στην Ελλάδα), μείωση των συντάξεων, (23% συνολικά, 3ος φόβος στην Ελλάδα) και την τρομοκρατία (22% συνολικά, 9ος φόβος στην Ελλάδα), η οποία αναδείχθηκε ως ο μεγαλύτερος φόβος των Τούρκων και των Νορβηγών και ο 2ος μεγαλύτερος φόβος των Ρώσων.
- Οι μισοί εκ των ερωτηθέντων (52%) Ευρωπαίων πιστεύουν ότι θα έπρατταν πολύ διαφορετικά αν ήξεραν ότι έρχεται μια παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, και 32% δήλωσαν ότι θα είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, μετακομίζοντας στην εξοχή με σκοπό να παράγουν το δικό τους φαγητό.
- Μόνο το 3% εκ των ερωτηθέντων στις 16 χώρες εμπιστεύονται τους πολιτικούς τους ενώ το 61% που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται μόνο τον εαυτό τους. Το 41% σημείωσε ότι σε περίπτωση μιας οικονομικής κατάρρευσης ή φυσικής καταστροφής η πίστη τους στη θρησκεία θα ενδυναμωθεί.
- 49.4% πιστεύουν ότι σε περίπτωση κρίσης η Γερμανία είναι η πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης, με τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθούν. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση.
Η δημοσκόπηση έγινε online στην Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Εσθονία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία και Βουλγαρία και υποστηρίζει την επίσημη πρεμιέρα της πρωτότυπης σειράς 'Έτοιμοι για το τέλος του κόσμου' http://natgeotv.com/gr/doomsday-preppers/about στις 24 Σεπτεμβρίου 10μμ, στο National Geographic Channel (μέσω nova). Η σειρά αυτή έσπασε πολλαπλά ρεκόρ τηλεθέασης σημειώνοντας την υψηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία του National Geographic Channel στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου