Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς σχόλια


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Και ξαφνικά, σα να έσπασε κάποιο απόστημα, όλοι ψάχνουν να βρουν τι γίνεται με το μέγα θέμα της φοροδιαφυγής – το οποίο αν είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως δεν θα χρειαζόταν να πάρουμε κανένα πακέτο μέτρων.

Έτσι, μέσα σε μια μόνο μέρα – τη χθεσινή:

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξαπέλυσε μέσα στη Βουλή μύδρους κατά του ΣΔΟΕ, καταγγέλλοντας απαξίωση και σπίλωση του κοινοβουλευτισμού.

Ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης άφησε και ο ίδιος αιχμές για τη λειτουργία του ΣΔΟΕ, καθώς, όπως είπε, η έρευνα δεν μπορεί να σέρνεται στο χρόνο, συμβάλλοντας έτσι στο νοσηρό κλίμα. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, Θανάσης Νάκος, επανέλαβε ότι η Επιτροπή ζήτησε τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Λιβανού – Καρούζου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια των βουλευτών του Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου, κατέθεσε ερώτηση για άλλη πτυχή της ίδιας υπόθεσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, παρενέβη μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Τέρενς Κουίκ, σχετικά με την «Λίστα Λαγκάρντ», με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων φοροφυγάδων, που η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, παραδώσει το 2010 και έκτοτε αγνοείται η τύχη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου