Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το Μαξίμου παρακολουθεί αμήχανο να γίνεται της διαπλοκής το … κάγκελο


O βόθρος άνοιξε και δε μαζεύεται με τίποτε. Οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο Καρούζου δεν έχουν τελειωμό, εμπλέκουν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα αλλά και επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Επίσης, επιβεβαιώνουν τη διάλυση της κρατικής μηχανής ή τη συνενοχή αυτής καθώς αποκαλύπτεται ότι οι καταγγελίες για το σκάνδαλο Καρούζου είχαν γίνει γνωστά σε όλους εδώ και χρόνια. Παρ’ όλα αυτά είτε γιατί κάποιοι δε θεωρούσαν σοβαρές τις καταγγελίες, είτε γιατί τις έβαζαν στο αρχείο είτε διότι κάποιοι κάλυπταν τον επιχειρηματία, μέχρι σήμερα ο Καρούζος είναι ελεύθερος, τρώει σε ακριβά εστιατόρια και μένει σε πολυτελείς σουίτες αν και έχει καταδικαστεί από πέρυσι σε 8 χρόνια φυλάκιση για φοροδιαφυγή.
Στον όμιλό του έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 30 εκατ. ευρώ που φυσικά ποτέ δεν έχει
πληρώσει, έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί του ενώ αποκαλύπτονται περισσότερες από 20 off shore οι οποίες φυσικά πρέπει να ερευνηθούν για να διαπιστωθεί αν έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα κι αν σ’ αυτό εμπλέκονται και πολιτικοί.
Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει το Έθνος της Κυριακής το οποίο παρουσιάζει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για αγοραπωλησίες ακινήτων μεταξύ του ομίλου Καρούζου και της εταιρείας Φάντομ η οποία είναι συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος έχει επιχειρηματική δραστηριότητα και στο real estate. O B. Ρέστης ήταν μέχρι πρότινος συνεργάτης με τον Στ. Ψυχάρη και είχε σημαντικό μερίδιο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Κατέχει επίσης της τράπεζα FFB και έχει σχέσεις φιλίας ή συνεργασίας με διάφορους επιχειρηματίες της χώρας.
Σύμφωνα με το πόρισμα φωτιά του ΣΔΟΕ, γίνονταν πωλήσεις ακινήτων από τον Καρούζο σε εταιρεία του Ρέστη και δηλώνονταν χαμηλότερα τιμήματα με αποτέλεσμα το κράτος να χάσει από φόρους πάνω από 8 εκατ. ευρώ ενώ οι δύο επιχειρηματίες κέρδιζαν πολλά περισσότερα. Οι συμφωνίες γίνονταν μάλιστα μέσα από ένα πλέγμα υπεράκτιων εταιρειών όπου μετά την έρευνα του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι ανήκαν στον Β. Ρέστη.
Οι καταγγελίες είχαν φτάσει στο ΣΔΟΕ από το 2010 όταν η κόντρα του Καρούζου με τον κτηματομεσίτη Ι. Λιβανό για τις μεσιτικές αμοιβές, οδήγησε το δεύτερο στον να προβεί σε αποκαλύψεις. Ο μεσίτης έστειλε στο ΣΔΟΕ στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ακίνητα στη Γλυφάδα στα οποία ο ίδιος μεσολάβησε, πουλήθηκαν στην εταιρεία Φάντομ. Το τίμημα της συμφωνίας ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τελικά γράφτηκε στα συμβόλαια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το μεσίτη Λιβανό ο Καρούζος αγόρασε ακίνητα στη Γλυφάδα αξίας 147 εκατ. ευρώ αλλά δηλώθηκαν λιγότερα από 50 εκατ. με αποτέλεσμα το κράτος να χάσει τεράστια έσοδα από φόρους.
Ο Λιβανός είχε στείλει τις καταγγελίες του στο ΣΔΟΕ, τη δικαιοσύνη, τη Βουλή, ακόμη και στον πρωθυπουργό. Όπως αποκαλύπτεται, επίσης,από τον γνωστό συνδικαλιστή  κ. Καραπάνο,ο Λιβανός έστειλε επιστολή το 2010 και στον Γιώργο Παπανδρέου στον οποίο ανέφερε ότι γνωρίζει τα σκάνδαλα του ομίλου Καρούζου. Επισήναπτε μάλιστα και διάφορες αναφορές που είχε κάνει σε αρμόδιους φορείς, όπως η πολεοδομία, που ωστόσο, εκώφευαν (βλ. παρακάτω)
Γύρω στο 2011 ξύπνησε το ΣΔΟΕ και άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι γίνονται σημεία και τέρατα στον όμιλο Καρούζου, οπότε και του έριξε χοντρά πρόστιμα και τον πήγε στα δικαστήρια όπου έφαγε 8 χρόνια φυλακή πέρυσι τον Οκτώβριο. Μέχρι σήμερα, όμως, κυκλοφορεί ελεύθερος αν και η ποινή του ήταν χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.
Επίσης, η Real News της Κυριακής αναφέρεται σε τρεις off shore εταιρείες οι οποίες πιθανότατα να κρύβουν πολλά και γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν.
Μέχρι στιγμής, φαίνεται να αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο στο real estate μεγάλων διαστάσεων. Εκατομμύρια πάνε κι έρχονται, ακίνητα αγοράζονται σε μεγάλη αξία αλλά δηλώνεται μόνο η αντικειμενική αξία, το κράτος χάνει εκατομμύρια από φόρους, υπάρχουν σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις. Ο Καρούζος, άγνωστο πως, έχτισε μια αυτοκρατορία πάνω σε σοβαρές παρανομίες κι ενώ θα έπρεπε να είναι φυλακή κυκλοφορεί ελεύθερος. Επίσης, αποκαλύπτεται ότι γνωστοί επιχειρηματίες είχαν μικρή ή μεγαλύτερη εμπλοκή στο σκάνδαλο ενώ οι δεκάδες υπεράκτιες εταιρείες που βγαίνουν στο φως θα πρέπει να ελεγχθουν εξονυχιστικά. Αν κρύβεται η διακίνηση χρημάτων του κατασκευαστή και των συνεργατών του τότε έχουμε να κάνουμε με μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Αν όμως υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, του Μεϊμαράκη, του Βουλγαράκη, του Λιάπη ή όποιου άλλου, τότε το πράγμα σοβαρεύει πάρα πολύ και θα πρέπει να βγουν όλα στο φως.
Από την άλλη, η συνεχής διαρροή εγγράφων και πορισμάτων από το ΣΔΟΕ και τις εισαγγελικές αρχές ίσως κρύβει ένα σφοδρό πόλεμο συμφερόντων, μια μάχη των γνωστών και άγνωστων παικτών της εγχώριας διαπλοκής να επικρατήσουν ο ένας του άλλου.
Κάποιοι προφανώς θέλουν να χυθεί αίμα, να τελειώσουν τους αντιπάλους τους και να ωφεληθούν οι ίδιοι. Ακόμη και η δημοσιοποίηση των διάφορων λιστών με ονόματα ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων, προς αυτή την κατεύθυνση οδηγείται.
Και επαναλαμβάνουμε, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο ΣΔΟΕ. Επειδή όπως πλέον επιβεβαιώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας υπάρχουν εεί και δρουν κάποια παραμάγαζα που έχουν χαρτιά και μπορούν να κάψουν κόσμο και κοσμάκη.
Βεβαίως, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να στοχοποιηθούν και άνθρωποι, πολιτικοί ή όχι, που δεν φταίνε, κι αυτό θα πρέπει να το προσέξουν πολλοί οι αρμόδιοι. Να πούμε μόνο ότι για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τους πολιτικούς ο Ν. Κακλαμάνης επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στασινόπουλο, επιλογή του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι γνωρίζει για τη διαρροή της λίστας και ότι μέχρι την Τετάρτη θα κάνει καταγγελία εναντίον του.
Κάθε πολίτης θα ευχόταν ασφαλώς να είχε …δίκαιο ο κ. Νικήτας και όλα αυτά να γίνονται με απόφαση του πρωθυπουργού για να πάει επιτέλους κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, ή μάλλον στο κελί του.
Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Γιατί, κατά την γνώμη μας, το Μαξίμου παρακολουθεί απλώς αμήχανο – και κυρίως απροετοίμαστο – αυτά που συμβαίνουν. Πράγμα πολύ επικίνδυνο.
Έχουμε γράψει επανειλημμένως εδώ, ότι η διαπλοκή δεν πολεμιέται ούτε με κινήσεις καλής θέλησης, ούτε με ομιλίες και διατάγματα και κυρίως ούτε με μοίρασμα της πίτας, δίκαιο ή άδικο.
Πολεμιέται με μέτωπα, ρήξεις και κυρίως ατσάλινη αποφασιστικότητα.
Το Μαξίμου όμως νόμισε ότι επειδή τα ΜΜΕ άρχισαν να λιβανίζουν είτε τον πρωθυπουργό, είτε συνεργάτες του, απέκτησε και τον έλεγχο. Ισχύει όμως στο διηνεκές το ρηθέν απο το  Antinews: “δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν κάνουν ποτέ στους αντιπάλους

κλικ για μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου