Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Άγριο ξύλο Τρόικα σε Χατζηδάκη: "Μείωσε τις τιμές Τώρα!"... κι ο φαφλατάς απαντά με επιστολές σε καταναλωτές!!!

Το υπουργείο που πρέπει να φέρει την ανάπτυξη αποδεικνύεται το πλέον αντιπαραγωγικό με έναν υπουργό που όλο λέει ΘΑ. Μετά από 3 μήνες στο Υπουργείο δεν έχει κάνει τίποτα για:

- την μείωση των τιμών

- την αισχροκέρδεια στα καύσιμα (χθες βγήκε στη φόρα ότι οι εταιρίες καυσίμων πουλάνε ακόμα και τα αποθεματικά που πρέπει να διατηρούν για τη βιομηχανία και το κράτος όταν η τιμή καυσίμων είναι υψηλή και ξαναγεμίζουν τις δεξαμενές όταν η τιμή πέσει)
- τη ρύθμιση δανείων
- τη διευκόλυνση των εξαγωγών
- τη διευκόλυνση των επενδύσεων
- να κάνει μία αποκρατικοποίηση ή
- να κλείσει ένας άχρηστος οργανισμός

Μετά περιμένει ο Σαμαράς να έρθει ανάπτυξη και μας φταίνε οι ξένοι...

Διαβάστε και την είδηση με το κράξιμο της τρόικα και τα ΘΑ του φαφλατά:

Τρόικα: Μειώστε τις τιμές προϊόντων και αγαθών στην αγορά

Στρεβλώσεις στην αγορά, που διατηρούν ψηλά τις τιμές, διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι της τρόικας, ζητώντας από το υπουργείο Ανάπτυξης την υποχώρηση των τιμών στην αγορά.

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί από τη γενική γραμματεία Εμπορίου επιστολή σε όλους τους παράγοντες της αγοράς και τους καταναλωτές, προκειμένου έως το τέλος Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους σχετικά με τους τομείς στους οποίους πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης υπέγραψε τη σύμβαση με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μέσω της οποίας ο Οργανισμός θα παράσχει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά για τους τομείς παρεμβάσεων, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Κατά τη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συζητήθηκε και το θέμα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία-πλαίσιο με τους εμπλεκόμενους, την οποία θα κοινοποιήσουν σε Κομισιόν και Τράπεζες.

Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και των εξαγωγών και οι οποίες θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ θετική ήταν η πρώτη προσέγγιση των εκπροσώπων της τρόικας στην προσπάθεια του υπουργείου για ρύθμιση των δανείων, χωρίς όμως ούτε η ελληνική πλευρά ούτε η τρόικα να ανακοινώσουν λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ζητήθηκε επίσπευση και άρση των εμποδίων για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή πορεία ενώ αποφασίσθηκε να ζητηθεί η βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα στο κομμάτι της ανταγωνιστικότητας.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου