Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η κατάσταση έχει ξεφύγει…



Φαινόμενα ρωμαϊκής παρακμής εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες ο πολιτικός και δημοσιογραφικός βίος της χώρας. Λάσπη, απίστευτες ύβρεις, άμεσες και έμμεσες απειλές δημοσιογράφων σε πολιτικούς και τούμπαλιν, αγοραίες εκφράσεις μέσα στη Βουλή.
Η παρακμή και ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής ζωής του τόπου είχε εμφανιστεί και σε άλλες περιόδους της χώρας, όμως τότε… λεφτά υπήρχαν και δεν υπήρχε το σοβαρό διακύβευμα της σωτηρίας της πατρίδας. Ούτε φυσικά υπήρχε ο μπαμπούλας του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής η οποία με άκρατο λαϊκισμό βουτάει στη δεξαμενή των αγανακτισμένων από τους πολιτικούς, ψηφοφόρων.
Τα όσα ακούμε τις τελευταίες ώρες είναι άκρως ανησυχητικά για την ίδια τη δημοκρατία. Κι απ’ όπου κι αν προέρχονται κάνουν πολύ μεγάλο κακό στη χώρα.
Η κόντρα Μεϊμαράκη – Χατζηνικολάου έχει πάρει πλέον διαστάσεις και κι έχει ξεπεράσει τα όρια της
αθλιότητας. Ο πρόεδρος της Βουλής, αντί να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τα όσα καταγγέλλονται εναντίον του, επιτέθηκε με σφοδρότητα στο δημοσιογράφο λέγοντας ότι θα βγάλει το κοστούμι και θα τον αντιμετωπίσει όπως στην πλατεία, όχι σαλονάτα.
Αυτό ήταν αρκετό ώστε να αρχίσει σήμερα από το ραδιόφωνο Real FM, μια απίστευτη επίθεση σε βάρος του Μεϊμαράκη. Ο Τράγκας, γνωστός του …αθλήματος, χρησιμοποίησε πολύ άσχημες εκφράσεις όπως μαγκιά κ… ιά και κ….ο φιλιστρίνι και άλλα πολλά.
Ο δε Ν. Χατζηνικολάου είπε για τον Μεϊμαράκη ότι όταν βγάλει το παντελόνι να περπατά τοίχο – τοίχο κι ότι είναι ρόμπα. Επίσης, εξαπέλυσε έμμεσες απειλές και προειδοποιήσεις προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Νάκο, για εμπλοκές με ξενοδόχους και ξενοδοχεία.
Εχουν ειπωθεί και πολλά άλλα χειρότερα ενώ αν ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο και ακούσει τι ειπώθηκε μεταξύ Χατζηνικολάου και Ντινόπουλου θα καταλάβει που έχει φτάσει η κατάσταση.
Τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα όταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον Π. Παυλόπουλο ο οποίος είχε βγει το πρωί στον Χατζηνικολάου. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε στον πρώην υπουργό «Αντί να γλείφεις τον Χατζηνικολάου έλα γλείψε εμένα». Και δεν το είπε ακριβώς έτσι αλλά καταλαβαίνετε όλοι τι εννοούσε.
Όπως όλα δείχνουν, αν δεν υπάρξει παρέμβαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα τότε θα ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις, ειδικά τώρα που έρχονται και τα μέτρα στη Βουλή. Αν δε θέλουν κάποιοι να μετατραπεί το Κοινοβούλιο σε αρένα ή όπως το χαρακτηρίζουν οι αγανακτισμένοι που ζητούν το κάψιμό του, τότε θα πρέπει να υπάρξει φρένο στον κατήφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου