Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιδράσεις στη ΔΑΚΕ για τη διαγραφή του Ν. Κιουτσούκη

Αντιδράσεις στη ΔΑΚΕ για τη διαγραφή του Ν. Κιουτσούκη
Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα ΔΑΚΕ- ΙΤ), η διαγραφή του προέδρου της Νίκου Κιουτσούκη, από τη Νέα Δημοκρατία.
Τη συμπαράστασή του στον κ. Κιουτσούκη εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μακροβιότερος πρόεδρος της παράταξης Κώστας Πουπάκης.Με γραπτή του δήλωση ο κ. Πουπάκης, αναφέρεται κατ' αρχήν στις απαιτήσεις της τρόικας, όπως περιγράφονται στο γνωστό email, και τις χαρακτηρίζει «αντίθετες με κάθε έννοια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, που δεν υπάρχουν σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος, παρά μόνο σε
τριτοκοσμικές αφρικανικές χώρες ή και σε κάποιες άλλες που έχουν, ήδη, μετατραπεί σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με μισθούς πείνας».
Αναφερόμενος εμμέσως στο θέμα της διαγραφής του κ. Κιουτσούκη, ο ευρωβουλευτής σημειώνει: «Τα συνδικάτα διαδραματίζουν έναν πολύ συγκεκριμένο, σημαντικό και απόλυτα διακριτό ρόλο από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία ή τους ιδεολογικά συγγενείς πολιτικούς σχηματισμούς. Γι΄ αυτό, στο πλαίσιο της ελεύθερης δημοκρατικής συνδικαλιστικής έκφρασης, δεν θα πρέπει να υπάρχει η οποιαδήποτε πέρα και έξω από αυτά παρέμβαση ελέγχου ή ποδηγέτησης, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν».
Ο κ. Κιουτσούκης, ο οποίος είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΔΑΚΕ που διαγράφεται από τη ΝΔ, κατέχει ως επικεφαλής της παράταξης και τη θέση του γενικού γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), θέση η οποία δεν επηρεάζεται από τη διαγραφή του.
Η εκλογή του εκάστοτε προέδρου της ΔΑΚΕ, γίνεται από τους περίπου 450 εκλέκτορες που συμμετέχουν στο συνέδριο, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2013.
Τη συμπαράστασή της στον Νίκο Κιουτσούκη εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η ΔΑΚΕ της ΔΕΗ, μια από τις μαζικότερες οργανώσεις της παράταξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες ανακοινώσεις αναμένονται και από άλλες οργανώσεις της ΔΑΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου