Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο


Αθήνα 10/9/2012

Προς

1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

2. Μ.Μ.Ε.





Ανακοίνωση

για τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο μετά από πρόσκλησή του.

Πριν την έναρξη της συνάντησης το Δ.Σ. έθεσε στον Υπουργό το απαράδεκτο ζήτημα της μετακίνησης εκπαιδευτικών από το ΠΥΣΠΕ τοποθέτησής τους (Α' Αθήνας) και την ωμή παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Κουμέντου, στις αποφάσεις των ΠΥΣΠΕ της αρμοδιότητάς του.

Τόνισε πως είναι απαράδεκτο, η έλλειψη σχεδιασμού των υπηρεσιών του Υπουργείου να δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς μια ημέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Ζήτησε τη δέσμευση του Υπουργού πως δε θα γίνει καμιά μετακίνηση και την έθεσε ως προαπαιτούμενο της συζήτησης που θα ακολουθούσε. Ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί. Αφού ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα, δήλωσε πως η νομιμότητα θα εφαρμοσθεί και κανείς εκπαιδευτικός δε θα μετακινηθεί από το
ΠΥΣΠΕ που τοποθετήθηκε, όπως και τελικά έγινε. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν στην Α' Αθήνας ΔΕ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ.Μετά την επίλυση του προβλήματος και αφού ανέπτυξε τα αιτήματα της απεργίας το Δ.Σ. έκανε αναφορά για άλλη μια φορά στα ζητήματα που δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων κάνοντας έκκληση για λύσεις έστω και την ύστατη ώρα.

Ο Υπουργός Παιδείας αφού αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων του κλάδου, δήλωσε τα παρακάτω: Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων και εφεδρείας εκπαιδευτικών.
    Για τις πιστώσεις προς τις Σχολικές Επιτροπές δήλωσε ότι θα εκταμιευθούν άμεσα 21 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν μόλις η χώρα λάβει τη χρηματοδότηση από τους δανειστές.
    Θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ρύθμιση που θα αφορά την κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση.
    Το ωράριο είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα για την κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Δεν αφορά την παρούσα σχολική χρονιά. Χρειάζεται μελέτη συνολική και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις. Εάν υπάρξει ανάγκη αλλαγών για κάποιες βαθμίδες θα συζητηθεί χωρίς αιφνιδιασμούς.
    Η αξιολόγηση θα αφορά όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και δε θα περιλαμβάνει τιμωρητικές διατάξεις.
    Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η κατάργηση της διάταξης που αφορά τη μη προσμέτρηση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2010 και μετά.
    Οι πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής θα είναι έτοιμοι μέχρι την Παρασκευή και στο τέλος της άλλης εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία.
    Για το επίδομα θέσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεσμεύθηκε ότι θα αναζητήσει λύση με το Υπουργείο Οικονομικών. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δήλωσε ότι θα καλέσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου στα ολιγοθέσια σχολεία να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας για το κομμάτι που αφορά το διοικητικό έργο.
    Οι προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (για τα σχολεία Ε.Α.Ε.Π.) θα γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Από τη Δ.Ο.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου