Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχισαν τώρα τις δικαιολογίες για τη θηριώδη μπέμπα



«Ποτέ δεν ζήτησα αλεξίσφαιρο και αλεξίβομβο αυτοκίνητο» δηλώνει τώρα ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Χρειάστηκαν πάνω από 10 μήνες για να... σπάσει τη σιωπή του και να αναφερθεί στη θωρακισμένη BMW 740, την οποία χρησιμοποιούσε στο τελευταίο έτος της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών και... κληρονόμησε αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πάντως τηρεί ακόμα σιγήν ιχθύος. Υποστηρίζει μάλιστα ότι η απόφαση να τη χρησιμοποιεί ως υπουργός Οικονομικών τον τελευταίο χρόνο της θητείας του ανήκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου «καρφώνει» έτσι εμμέσως τους δύο ενοίκους της Κατεχάκη επί ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Χρήστο Παπουτσή, αλλά κυρίως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί, ως μη όφειλε, ακόμα και σήμερα. Το θέμα, έπειτα από αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» και σχετική
ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στη Βουλή.

Η «μπέμπα», αξίας άνω των 750.000 ευρώ, που τόσο έχει αγαπήσει ο κ. Βενιζέλος, είναι ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο με ειδική θωράκιση, ακόμα και για χώρους όπως τα λάστιχα και το ρεζερβουάρ. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο 3.000 κυβικών, που αποδίδει 315 άλογα και έχει ειδικά συστήματα δορυφορικής τηλεπικοινωνίας, ώστε να μπορεί όποιος το χρησιμοποιεί να μιλά απευθείας με τα κόκκινα τηλέφωνα, και τηλεοπτικό δέκτη δορυφορικής λήψης.

Το γεγονός δε ότι χρησιμοποιείται παράτυπα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που δεν κατέχει κανένα κυβερνητικό αξίωμα σήμερα -ενώ ο ίδιος είχε λογοφέρει με τον κ. Παπακωνσταντίνου, που θέλησε να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο ως υπουργός Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας ότι ανήκει στον θεσμό του υπουργού Οικονομικών που κινδυνεύει περισσότερο-, έφτασε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παναγούλη και Ν. Αθανασίου. Εγείροντας σαφώς και θέμα ηθικής τάξης, δεδομένης της εποχής εξοντωτικής για τους πολίτες λιτότητας, οι δύο βουλευτές έφεραν σε δύσκολη θέση τον νυν υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να σταματήσει να δηλώνει, όταν ερωτάται, ότι δεν γνωρίζει το θέμα, ώστε να μην οξύνει την ήδη υπάρχουσα σύγκρουσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου