Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Επιπλέον φόροι στις καταθέσεις – καταργείται το αφορολόγητο για παιδιά!!!


Απίστευτη φορολογική βόμβα στους Ελληνες, προβλέπει το πακέτο που αποφάσισαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Δεν έφταναν οι δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα τώρα αποκαλύπτεται ότι και τα φορολογικά μέτρα θα είναι δυσβάσταχτα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την αύξηση της φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων  στο 15% από 10% που ισχύει σήμερα. Όσοι κράτησαν δηλαδή τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα και δεν έφυγαν στο εξωτερικό τώρα θα δουν να μειώνονται οι τόκοι που θα παίρνουν. Μέτρο οριζόντιο καθώς αγγίζει κυρίως τα νοικοκυριά που
έχουν ένα μικρό κομπόδεμα. Διότι οι έχοντες εκατομμύρια τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Ας μην εκπλαγεί η κυβέρνηση αν δεν μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες.
Προβλέπεται επίσης αύξηση στους φόρους των τσιγάρων, φορολόγηση 4% στα ηλεκτρονικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Σοκ και για όσους έκαναν το λάθος να έχουν παιδιά. Καταργείται το επιπλέον αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν τέκνα.
Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Ακόμη αυξάνεται το όριο των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αποδίδουν οι νέοι ασφαλισμένοι. Φυσικά, εξισώνεται το πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα… θετικά που βρήκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση θα πρέπει να πούμε για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, μάλλον στο 19%, όμως οι εστιάτορες θα πληρώνουν τέλος για να επιτρέπεται το κάπνισμα στα καταστήματά τους.
Επίσης, μειώνεται ο ΦΠΑ αγροτών στο 6%.
Μόλις ο κόσμος αντιληφθεί τι σημαίνουν αυτά τα μέτρα, ασφαλώς και θα προκαλέσει σεισμό. Δυστυχώς, το γράφαμε και παλαιότερα. Οποιοι σπέρνουν άνεμους θα θερίσουν θύελλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου