Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Συρία: “Μάχες άνευ προηγουμένου” στο Χαλέπι



Σφοδρές μάχες άνευ προηγουμένου και σε πολλά μέτωπα σημειώνονται σήμερα στο Χαλέπι, όπου οι σύροι αντάρτες ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη μια “αποφασιστικής σημασίας μάχη”, ανακοίνωσαν κάτοικοι της πόλης και η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ασπρος καπνός από τους βομβαρδισμούς και τις συγκρούσεις υψώνεται πάνω από την
πόλη, την δεύτερη μεγαλύτερη της Συρίας, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. “Οι μάχες είναι άνευ προηγουμένου και δεν έχουν σταματήσει από χθες Πέμπτη.
Προηγουμένως συγκρούσεις σημειώνονταν σε ένα ή δύο δρόμους ενός τομέα, σήμερα σε πολλά μέτωπα”, δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος της οργάνωσης. Σε συνοικίες στο κέντρο της πόλης, όπως η Σουλεϊμανίγε και η Σαγέντ Αλι, που ελέγχονται από τις καθεστωτικές δυνάμεις και μέχρι σήμερα δεν είχαν σημειωθεί συγκρούσεις, παρά μονο σποραδικά πυρά, οι κάτοικοι έκαναν επίσης λόγο για πυρά “άνευ προηγουμένου”. “Οι συγκρούσεις και τα πυρά δεν έχουν σταματήσει, όλος ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί. Δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο”, δήλωσε κάτοικος της Σουλεϊμανίγιε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου