Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Πότε Βούδας πότε Κούδας...



Προχθές η «δημοκρατία» είχε (σελ. 16) μια συλλεκτική φωτογραφία. Τη βλέπετε κι εδώ. Είναι ο ΓΑΠ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Κέιπ Τάουν. Εκεί, όπως ανέφερε η εφημερίδα μας, πήγε για τη Σοσιαλιστική Διεθνή (το καλύτερο ξεκάρφωμα από καταβολής κόσμου) και «όταν του ζήτησαν να μιλήσει στους πιστούς, ανέβηκε στην Ωραία Πύλη (!), κάτι που και για τον πλέον αδαή είναι ανεπίτρεπτο. [...] Ο Γιώργος έπρεπε να γνωρίζει ότι στην Ωραία Πύλη επιτρέπεται να ανεβεί μόνο ο λειτουργών ιερέας ή διάκονος». Και ποιος είπε στον συντάκτη ότι ο ΓΑΠ δεν το γνωρίζει αυτό; Πώς είναι δυνατό να μη συνδέει κάποιος την επερχόμενη συζήτηση περί εξεταστικής και Μνημονίου με τις... ιερατικές πρόβες του αλησμόνητου σωτήρα; Κορόιδο είναι; Να κάτσει άπραγος και να τον κλείσουν σε διπλανό κελί με τον Ακη; Ο Γιώργος είναι
πονηρός κι αυτό το σούσι μην το τρως. Από τις έντεκα και μπρος, θα πάει να γίνει μοναχός! Μουστάκι έχει. Ενα μούσι θα αφήσει, δυο τρία «Κύριε, ελέησον» θα τα μάθει σχετικά εύκολα. Αν κολλήσει στην αρχή, μπορεί να τα σπρεχάρει στα εγγλέζικα. Τα ευαγγέλια θα τα διαβάζει από iPad.


Ο ασκητής

Στόχος του δαιμόνιου κωπηλάτη, η αποφυγή του εδωλίου, κυρίες και κύριοι! Θες από θάλασσα να αποδράσει; Εχει το κανό. Θες από στεριά; Ποδήλατο ή ποδαράτος με το εφαρμοστό κολάν που κολάζει. Θες να συνδυάσει τον τερπνόν (απόδραση) μετά του ωφελίμου (σωτηρία ψυχής); Θα μονάσει! Είναι σπουδαία ιδέα να ξαμολυθεί στα μοναστήρια και στις σκήτες πριν τον εύρει καμιά δικαστική συμφορά. Τα κονέ για την κουρά τα έχει από την εποχή που η μητριά Μιμή είχε κάνει μακροβούτια στην κατάνυξη. Από θυμιατά και αγιαστούρες; Ας είναι καλά η οδός Μητροπόλεως. Ράσα δεν έχει, αλλά μπορεί να ζητήσει κάνα μαύρο φανελάκι του Πάγκαλου. Αν το φορέσει ο ΓΑΠ, θα του έρχεται σαν ράσο. Ολα στα πόδια του βρίσκονται, αρκεί να μη γίνει η στραβή πριν κατασταλάξει στον τρόπο διαφυγής. Για να τον βοηθήσουμε, θα του προτείνουμε κάτι συνδυαστικό: να φορέσει κολάν κι αθλητικά. Από πάνω τα άμφια και να φορτώσει το ποδήλατο στο κανό του. Ο Θεός μαζί του!


Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου