Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τρία νέα πλοία στο πολεμικό ναυτικό

Τρία νέα πλοία στο πολεμικό ναυτικό
ΜΕ τρια νέα πλοία υποστήριξης ενισχύεται η δύναμη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Χθες έγινε η τελετή ένταξης στο στόλο με την ανύψωση της Ελληνική σημαίας παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Ελευσινιώτη και του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ύψωσης σημαίας στα νεαποκτηθέντα ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ, Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ και το πυροσβεστικό Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ.

Το Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ και το Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ διατέθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ το Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ αγοράστηκε έναντι χαμηλού τιμήματος από τη Γερμανία, μετά τον παροπλισμό του στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Το Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ θα αποτελεί το μοναδικό πυροσβεστικό σκάφος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, οι
ανάγκες του οποίου καλύπτονταν μέχρι σήμερα από υφιστάμενα Ρ/Κ. Τα Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ και Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ θα αποσυμφορήσουν τα μεγαλύτερα ρυμουλκά που κάλυπταν μέχρι σήμερα τις ανάγκες μεταφοράς Φ/ΓΔ, πυρομαχικών, ρυμούλκησης μικρών σκαφών κλπ.

«Η δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία μας ωθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε αναζήτηση συνεργασίας, συνέργειας, σύμπνοιας και αλληλοβοήθειας. Σε αυτό το πνεύμα καλωσορίζω με ικανοποίηση την πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης να προσφέρει αδαπάνως ένα ρυμουλκό και ένα πυροσβεστικό σκάφος στο Πολεμικό Ναυτικό», ανάφερε κατά την ομιλία του στην τελετή ο υφυπουργός Εθνικής ’μυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης.

«Παράλληλα και με δεδομένη την ανάγκη ανανέωσης του ρυμουλκού στόλου», πρόσθεσε, «καλωσορίζω την απόφαση και την υλοποίησή της, για αγορά ενός ακόμα μεταχειρισμένου ρυμουλκού από το Γερμανικό Ναυτικό.

Στο σημείο αυτό ο υφυπουργός σημείωσε ότι τα εν λόγω πλοία είναι 10 έως 30 έτη νεότερα από τα υφιστάμενα και θα προσφέρουν σημαντικό έργο υποστήριξης στις μονάδες κρούσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου