Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Διαλύθηκε η συγκέντρωση των Μουσουλμάνων στην Αθήνα-Καταστροφές σε καταστήματα

Διαλύθηκε η συγκέντρωση των Μουσουλμάνων στην Αθήνα-Καταστροφές σε καταστήματα
Διαλύθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση, η συγκέντρωση εκατοντάδων μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας. Προηγήθηκαν επεισόδια και ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι σχεδίαζαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, διαμαρτύρονται για την ταινία που λοιδορεί τον προφήτη Μωάμεθ και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Από τις 3.00 το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, φωνάζοντας συνθήματα.
Όταν αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν.
Έγινε ρίψη δακρυγόνων, ενώ ορισμένες ομάδες μουσουλμάνων πέταξαν πέτρες και προχώρησαν σε καταστροφές περιπτέρων, προθηκών καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων.
Γύρω στις 6:15 το απόγευμα, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, οι συγκεντρωθέντες απομακρύνθηκαν σταδιακά από την Ομόνοια.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 40 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και θα διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, διαφορετικά θα αφεθούν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου