Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφώνησαν για κατάργηση δώρων και εφεδρεία στο Δημόσιο


Συμφώνησαν για κατάργηση δώρων και εφεδρεία στο Δημόσιο
Με διαρροές και επικοινωνιακά παιχνίδια επιχειρεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί το κόστος του νέου πακέτου δυσβάσταχτων μέτρων που θα φτάσουν τα 13,6 δισ. Μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα μς τον εκππρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτη διέρευσε επισήμως η συμφωνία για οριστική κατάργηση των δώρων στους Δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους
κάτω των 64 ετών.
Εντούτοις ο κ. Χατζησωκράτης θέλησε να κρατήσει αποστάσεις και να περάσει το μήνυμα ότι το κόμμα του "αντιστέκεται", δηλώνοντας  ότι "Η ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη".
Ενώ όμως προσπαθούσε να πείσει για τις κόκκινες γραμμές της ΔΗΜΑΡ, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώναν ότι συμφωνήθηκε η εφεδρεία για 15.000 ΔΥ στο πλαίσιο αντιστάθμισης των απολύσεων που πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία.
Πάντως, ο κ. Χατζησωκράτης παραδέχτηκε ότι το πακέτο των φορολογικών μέτρων είναι ακόμα ανοικτό. Tην ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών για τις αλλαγές στο πακέτο των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου