Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΣΥΘ: Ενημέρωση σχετικά με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών

(2012-09-26)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συνάδελφοι,

   Μετέβη στο Υπουργείο Παιδείας η Πρόεδρος Ηλέκτρα Μήτσουρα ως εκπρόσωπος του Π.Ε.ΣΥ.Θ. και είχαμε διαδοχικά συναντήσεις με υπάλληλους του τμήματος Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κο Χανιαλίδη), την Γενική Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κα Καρδαμίτση) και την διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού (Κα Μαρίνου).

    Εκτέθηκαν τα όσα αναγράφονται στο υπόμνημα και δόθηκαν οι εξής εξηγήσεις:
·         Η Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης παραλείπονται από τον πίνακα γιατί δεν έδωσαν- έστειλαν στο Υπουργείο τα κενά τους για θεατρική αγωγή.
·        Όταν το σύστημα «έτρεξε» , έγινε χωρίς να υπάρχουν αυτές οι δύο περιοχές μέσα.
·         Οι υπόλοιπες περιοχές που εντοπίσαμε να παραλείπονται πλήρως (Δ΄ Θεσσαλονίκης, Β’
Πειραιά, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κέρκυρας, Ημαθίας, Άρτας, Γρεβενών, Κιλκίς, Κυκλάδων και Σάμου) είναι περιοχές που ζήτησαν μόνο μειωμένου ωραρίου για την Θεατρική Αγωγή (πχ Κέρκυρα, Ημαθία, Άρτα, Β΄ Πειραιά, Βοιωτία). Για κάποιες περιοχές δεν δόθηκαν εξηγήσεις: Φθιώτιδας, Δ΄ Θεσσαλονίκης.

Καταθέσαμε σχετικό υπόμνημα προκειμένου το υπουργείο να προβεί σε:
Ψ     Άμεσο «πάγωμα» της διαδικασίας τοποθετήσεων αναπληρωτών ειδικοτήτων
Ψ      «Άνοιγμα» των κενών σε όλες τις διευθύνσεις
Ψ      Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα τοποθετήσεων.  Η απόφαση για όλα τα παραπάνω είναι θέμα του Υφυπουργού. Η Γενική Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κα Καρδαμίτση) και η διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού (Κα Μαρίνου) τον έχουν ενημερώσει και έχουν παραλάβει το υπόμνημά μας. Η διάθεση της Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας είναι αρνητική ως προς το να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει προηγούμενο, και ανά πάσα στιγμή θα μπορούν, κλάδοι, άτομα προσωπικά ή και οι διευθύνσεις να ζητούν διορθωτικές κινήσεις.
   Αν γίνει πάγωμα της διαδικασίας θα αφορά μόνο προσθήκη των δύο περιοχών που παρέλειψαν να δηλώσουν τα κενά τους. Δηλαδή θα προστεθούν τα κενά αυτά στο σύστημα και θα «ξανατρέξει». Στην περίπτωση αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί νέα ημερομηνία παρουσίας των εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις. Σε κάθε περίπτωση μας αποσαφηνίστηκε ότι η χρονική διάρκεια 5 ημερών (προσοχή όχι εργάσιμων) που ορίζει ο νόμος ισχύει, και όχι η τριήμερη προθεσμία που αναφέρει το Υπουργείο.
   Από το γραφείο του Υφυπουργού δεν υπήρχε κάποια δέσμευση και μας κάλεσαν να έχουμε επαφή και οπωσδήποτε να ενημερωνόμαστε  τόσο σε συλλογικό επίπεδο αλλά και ατομικά οι συνάδελφοι από τον διαδικτυακό χώρο του Υπουργείου: για τις εξελίξεις. Υπήρχε η δέσμευση ότι θα ενημερωθούμε αν κινητοποιηθεί πάγωμα της διαδικασίας.

    Παρακαλούμε να μας στέλνετε πρόσθετα στοιχεία και εξελίξεις για όλα τα παραπάνω.
      H Δ.Ο.Ε. έχει ενημερωθεί για το θέμα. Αναμένουμε νεότερα.
ό      Σε περίπτωση που προβείτε σε αναφορά ανάληψης υπηρεσίας σημειώστε:

* με πάσα επιφύλαξη καθώς η τελική περιοχή τοποθέτησής μου δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατανομή των συναδέλφων του κλάδου ΠΕ32, λόγω μη αποστολής των κενών, ως όφειλαν, από τις Διευθύνσεις της χώρας στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και άρα δίκαιη κατανομή των συναδέλφων στο σύνολο των πραγματικών κενών.
* Είμαστε σε επαφή και με άλλους κλάδους για αντιμετώπισή του ζητήματος.
* Μπορείτε να κάνετε ενστάσεις επί της διαδικασίας των τοποθετήσεων και να ζητάτε ατομικά πλέον το πάγωμα της διαδικασίας και την αποκατάσταση της εις βάρος σας αδικίας, χρησιμοποιώντας εφόσον το επιθυμείτε τα παραπάνω στοιχεία.
* Επικοινωνείτε με τον σύλλογο είτε με mail στο info@pesyth.gr & pesyth@pesyth.gr είτε τηλεφωνικά ώρες λειτουργίας της Γραμματείας: Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, 17:00- 21:00. Σημειώνουμε ότι καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσω facebook δεν είναι δυνατόν να γίνει.

Προσπαθούμε να είμαστε στο πλευρό όλων και να κάνουμε το καλύτερο για τον κλάδο μας!

Για το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Η Πρόεδρος
Ηλέκτρα Μήτσουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου