Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κάποιοι παραδίδουν τη χώρα στον φασισμό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτή η ιστορία των 32, 42, 52 ή κι’ εγώ δεν ξέρω πόσων πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό διακινείται χωρίς αμφιβολία από εκείνους που αποκομίζουν οφέλη από κάθε πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό.

Όχι πως δεν έχει ρεύσει πολιτικό χρήμα στη χώρα. Έχει ρεύσει και μάλιστα άφθονο.

Όχι πως δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί, που εγκλημάτισαν σε βάρος της χώρας, μοιράζοντας υπογραφές, παίρνοντας μίζες και φορτώνοντας τις υπερτιμολογήσεις που προέκυψαν από τον χρηματισμό τους στον ελληνικό λαό.

Όχι πως δεν ευθύνονται οι πολιτικοί για το σημερινό χάλι της χώρας.

Μακριά από μένα κάθε προσπάθεια αθώωσης και συγκάλυψης.

Πλην όμως, ακόμη και τα μικρά παιδιά σ’ αυτή τη χώρα γνωρίζουν πως ουδείς είναι τόσο ανόητος – πλην εκείνων που θέλησαν να ζήσουν τη μεγάλη ζωή εντός συνόρων – ώστε να μην «περιποιηθεί» το πόθεν έσχες του.

Είναι αδύνατον να φανταστούμε πως κάποιος – πλην των γνωστών ηλιθίων – προέβη σε αγορές που να μην δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του ή από δάνεια που έλαβε.

Δεν πρόλαβαν να γίνουν γνωστά μερικά ονόματα και αμέσως ήλθαν οι απαντήσεις: Τα χρήματα βγήκαν νομίμως από τη χώρα, για λόγους υγείας, σπουδών παιδιών και άλλα τέτοια.

Οι υπόλοιποι, αυτοί που έχουν κρύψει το προϊόν του εγκλήματος σε off shore, τρίβουν αυτή τη στιγμή τα χέρια τους.

Καλύπτονται πίσω από έναν θόρυβο που πολύ σύντομα θα αποδειχθεί φούσκα.

Όταν, όμως, συμβεί αυτό, όταν δηλαδή έλθουν τα πορίσματα που θα δείχνουν πως δεν υπάρχουν οι 32 – μ’ αρέσει που ανακατεύτηκε στο θέμα και ο υπουργός των Οικονομικών, μιλώντας για λίστες που αλλάζουν καθημερινά – τότε το πολιτικό σύστημα δεν θα αθωωθεί στα μάτια του λαού.

Αντίθετα, ο λαός θα πει πως για άλλη μια φορά υπήρξε συγκάλυψη και πως τα κουκούλωσαν όλα και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Ποιος θα βγει ωφελημένος στην προκειμένη περίπτωση; Ποιος θα αποκομίσει οφέλη από αυτό το γενικό τσουβάλιασμα του κοινοβουλευτισμού – όταν μάλιστα έχει χτυπηθεί στην καρδιά του, δια του ίδιου του προέδρου του κοινοβουλίου;

Ας απαντήσουν οι σημερινοί κήνσορες, που δήθεν κόπτονται για τη διαφάνεια και υποβάλλουν διάφορες προτάσεις για εξεταστικές και ελέγχους, των οποίων η κατάληξη είναι γνωστή.

Δεν θα ωφεληθούν οι υπέρμαχοι της ανωμαλίας; Δεν κάνουν αυτή τη στιγμή πάρτι όσοι θέλουν να καταλύσουν το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και στρέφουν τον λαό εναντίον του;

Αν οι αρμόδιοι – υπουργείο των Οικονομικών, επικεφαλής του ΣΔΟΕ και τα λοιπά – πιστεύουν ότι με τη διαρροή πότε της μιας και πότε της άλλης λίστας απαλλάσσονται των πραγματικών ευθυνών τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Απ’ αυτούς περιμένουμε να βρουν τους πραγματικούς ενόχους και όχι να πετάνε πυροτεχνήματα.

Για να μην πούμε πως πρώτοι αυτοί πρέπει να μας πουν πώς απέκτησαν τα δικά τους περιουσιακά στοιχεία.

Περιμένουμε επίσης να πιάσουν επιτέλους τους μεγαλοφοροφυγάδες και να τους υποχρεώσουν να πληρώσουν, ώστε να πάψει να χειμάζεται ένας ολόκληρος λαός.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως επειδή δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, ρίχνοντας άσφαιρα πυρά, που όμως σκοτώνουν τη Δημοκρατία.

Αν σκοπεύουν να παραδώσουν τη χώρα στο χάος και στον φασισμό, βγάζοντας την (εξωκοινοβουλευτική) ουρά τους απ’ έξω, να ξέρουν πως σ’ αυτή τη μάχη θα βρουν μπροστά τους μερικά πολύ σκληρά (και πραγματικά αδιάφθορα) καρύδια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου