Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Συρία: Αντίποινα των Κούρδων κατά του συριακού στρατού, 3 νεκροί

Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση κατά του συριακού στρατού στην Αφρίν, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους δύο, σε αντίποινα για τη σφαγή στο Χαλέπι.
Οι μονάδες λαϊκής άμυνας (YPG) που εξασφαλίζουν την ασφάλεια του κουρδικού λαού κατάσχεσαν επίσης ογδόντα καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον των συριακών δυνάμεων, αναφέρουν τοπικές πηγές.
Αυτή η επίθεση ήταν η συνέχεια της σφαγής είκοσι Κούρδων από τη συριακή αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας κουρδικής γειτονιάς στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, στις 6 Σεπτεμβρίου. Οι κουρδικές οργανώσεις είχαν καταδικάσει έντονα τη σφαγή και ορκίστηκαν ότι «το πληρωτέο τίμημα θα είναι βαρύ» για το καθεστώς.

«Καμία επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του YPG Khabat Ιμπραήμ, επιβεβαιώνοντας ότι οι αμυντικές μονάδες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν όλο το λαό στο Δυτικό Κουρδιστάν, όρος που χρησιμοποιείται από τους Κούρδους να ορίσουν την κουρδική περιοχή στη Συρία. 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου για τις κηδείες των θυμάτων που θάφτηκαν στην Αφρίν, πόλη υπό τον έλεγχο των Κούρδων. Την ίδια μέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν επίσης στους δρόμους της Καμισλί, η μεγαλύτερη πόλη του συριακού Κουρδιστάν, για να διαμαρτυρηθούν κατά του συριακού καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου