Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Υποβολή ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012 σε ποσοστό 5%

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 13 μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου 2012.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και
Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού www.minedu.gov.gr

Oι υποψήφιοι μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο, να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αποκλειόμενες παθήσεις που έχουν ορίσει οι σχολές ή τα τμήματα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Α. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή και την εκτύπωση από το σύστημα του μηχανογραφικού δελτίου και της υπεύθυνης δήλωσης αποστέλλουν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού τα εξής έγγραφα (αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά – courier στο:

1) Υπογεγραμμένο αντίγραφο μηχανογραφικού δελτίου

2) Την υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 υπογεγραμμένη

3) Επικυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης

4) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του Νοσοκομείου,

5) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Σε περίπτωση υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α ΚΑΙ Μ Ο Ν Ο με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (COURIER ) στο:

«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

(ΤΜΗΜΑ Α΄ γρ. 0090, με την ένδειξη: για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2012)

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα»



Καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης η 21η Σεπτεμβρίου 2012.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού (21 Σεπτεμβρίου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων και την ταυτοποίηση με το ηλεκτρονικό αρχείο, οι υποψήφιοι ενημερώνονται στην - ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει-  για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου και τον κωδικό αριθμό με τον οποίο θα αναζητήσουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, μόλις ανακοινωθούν.

Β. Οι υποψήφιοι καταθέτουν οι ίδιοι ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος επιτυχίας τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η οποία και θα προβεί στον τελικό έλεγχο για την πληρότητα και τη νομιμότητά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Σε περίπτωση διαπίστωσης, είτε κατά τον έλεγχο, είτε μετά την εγγραφή κατά οποιονδήποτε τρόπο, ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στην ειδική κατηγορία, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νομίμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται με απόφαση του τμήματος ή της σχολής και αποκλείονται κατά τα δύο (2) επόμενα ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα Τμήματα και τις Σχολές.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εγγραφής λόγω αποκλειόμενης πάθησης ο υποψήφιος εισάγεται σε επόμενη σχολή προτίμησης του μηχανογραφικού δελτίου με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την προϋπόθεση ότι έχει βαθμό απολυτηρίου ή πτυχίου κατά περίπτωση ίσο ή μεγαλύτερο με αυτό του τελευταίου εισαχθέντα στο συγκεκριμένο τμήμα και ότι η πάθησή του, του επιτρέπει την εισαγωγή του σ’ αυτό».

Υπενθυμίζεται τέλος ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 60 του Ν.3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 118 τ.Α΄/2011), οι μετεγγραφές δεν ισχύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου