Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ: Ποιοι έχουν δικαίωμα απόσπασης σε Καλλιτεχνικά Σχολεία

 

Ποιοι έχουν δικαίωμα απόσπασης σε Καλλιτεχνικά Σχολεία;

      Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης στα Καλλιτεχνικά Σχολεία έχουν οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν συμπληρώσει πενταετή τουλάχιστον διδακτική υπηρεσία στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας  (ως μόνιμοι, αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι) έως 31 Αυγούστου 2023.

     Η απόσπαση στα Καλλιτεχνικά Σχολεία γίνεται με απόφαση Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει, λαμβάνει υπόψη τις μεταπτυχιακές σπουδές, την επιμόρφωση, τη μετεκπαίδευση, την προηγούμενη διδακτική εμπειρία στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, την επιστημονική συγκρότηση και γενικά τα αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, ενώ για τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων δύναται να ζητά τη γνώμη της Επιστημονικής  Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων.

     Γενικότερα όσον αφορά στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά σχολεία, επιβάλλεται η συγκεκριμενοποίηση των αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων για τις αποσπάσεις  σε αυτά. Οι Καλλιτεχνικές Επιτροπές είχαν καταθέσει στο παρελθόν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τη μοριοδότηση αυτή. Η ασάφεια του σημερινού νομοθετικού πλαισίου επιβάλλει άμεσες αλλαγές και ξεκάθαρη μοριοδότηση όλων των κριτηρίων!

ΠΡΟΣΟΧΗ: 1.Ο χρόνος που διανύεται στη θέση απόσπασης δεν θεωρείται σε καμιά περίπτωση υπηρέτηση της οργανικής και επομένως με το χρόνο αυτό δεν θεμελιώνεται δικαίωμα μετάθεσης.

2. Αν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Π.Σ. ή σε ΠΕΙ.Σ. αποσπαστούν με τη διαδικασία της παρούσης και αναλάβουν υπηρεσία στη θέση απόσπασης κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αυτή λήγει αυτοδικαίως σύμφωνα με την παρ. 17 του άρθρου 19 του ν. 4692/2020 (Α΄111), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 94 του ν. 4812/2021 (Α΄110). Επιπλέον δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν υποβολής αίτησης για τοποθέτηση σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. και υποψηφιότητα για την επιλογή σε θέση Διευθυντή Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. για τα επόμενα δύο (2) σχολικά έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου