Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ: Ποια είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων απόσπασης - Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

          Ποια είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων απόσπασης;

     Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΚΕΔΑΣΥ,δομές ΕΑΕ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία  είναι  από 6-04-2023 μέχρι 18-04-2023 και ώρα 15:00.

 

 Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις και μέχρι πότε μπορεί να γίνει ανάκληση της αίτησης απόσπασης αλλά και πιθανής απόσπασης;

     Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν την αίτηση απόσπασης ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/).

     Μέχρι τις 2 Ιουνίου 2023 δίνεται η δυνατότητα στον ίδιο τον εκπαιδευτικό να απενεργοποιήσει την αίτηση απόσπασης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση απενεργοποίησης, η αίτηση θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να υποβληθεί εκ νέου.

     Ο χρόνος απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ δε θεωρείται σε καμιά περίπτωση υπηρέτηση της οργανικής και επομένως με το χρόνο αυτό δε θεμελιώνεται δικαίωμα μετάθεσης.

          Για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία,  οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μέχρι και πέντε προτιμήσεις αντίστοιχα.

     Η αίτηση από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ δε θα εξετάζεται σε περίπτωση που ικανοποιηθεί αίτηση του εκπαιδευτικού σε υπηρεσία/φορέα, ΚΕΔΑΣΥ, ΕΑΕ, Μουσικό ή Καλλιτεχνικό  σχολείο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου