Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του ΣΕΝ/JA Greece





Εκπεφρασμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι να υπάρξουν αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε εκτός από σύγχρονη και σφαιρική γνώση, να παρέχει στους νέους τα κατάλληλα εφόδια που θα τους καθιστούν πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τους προετοιμάζουν περισσότερο για το επαγγελματικό τους μέλλον και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Στη βάση αυτή, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ήδη ξεκινήσει να μελετά ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών από το Δημοτικό έως το Λύκειο.

Πέρα από παρεμβάσεις στο σημερινό πρόγραμμα σπουδών, στόχος είναι το πρόγραμμα να ενισχυθεί και με νέες θεματικές, όπως ενδεικτικά, εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεβασμός στον άλλον, προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, διατροφή και υγιεινή, με επιδίωξη την ευρύτερη διαπαιδαγώγηση των νέων.
Στο πλαίσιο  ανταλλαγής απόψεων με φορείς που έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στους τομείς αυτούς, εντάσσεται και η συνάντηση που είχε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως με τον Πρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) κ.κ. Μάρκο Βερέμη και Αργύρη Τζικόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου