Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Υπουργείο Παιδείας: Παρεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ για τη νέα σχολική χρονιά

Υπουργείο Παιδείας: Παρεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ για τη νέα σχολική χρονιά Συνάντηση είχε το πρωί της Τρίτης (23/07/2019), η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη και τη γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αναστασία Γκίκα, με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Στο επίκεντρο της συζήτησης με την υπουργό, βρέθηκε το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η «κατά το δυνατόν εξομάλυνση στρεβλώσεων του συστήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα από την απερχόμενη κυβέρνηση».

Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι είναι θέμα συνέπειας προς τα παιδιά που ετοιμάζονται για τη Γ΄ Λυκείου, να προχωρήσουμε με το ισχύον σύστημα κάνοντας κάποιες βελτιώσεις και σε επόμενη φάση θα συζητηθεί νέο σύστημα εισαγωγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε σε τρεις κύριους άξονες: τον εξορθολογισμό της ύλης, τα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης και μη (κόκκινες και πράσινες σχολές), τη συνεξέταση των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις επικείμενες παρεμβάσεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου