Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

O Ζάεφ θέλει να μας... διδάξει «μακεδονικά»!

Απίστευτη πρόκληση του Ζόραν Ζάεφ στην ενδοτική Αθήνα 
 Ν.Δ.: Ιδού πού μας οδηγεί η συμφωνία που έκλεισαν Τσίπρας - Κοτζιάς με Σκόπια 
 Οι εθνομηδενιστές ζητούν τη διαγραφή του Μιχελογιαννάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ρεπορτάζ Ανδρέας Κούτρας

Η υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στο Σκοπιανό, σε συνέχεια της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, δίνει το δικαίωμα στον Ζόραν Ζάεφ να προκαλεί με απίστευτο τρόπο μιλώντας για «Μακεδόνες» του Αιγαίου και για πιθανή διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, αν περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές στη χώρα του. 
Η αφωνία από την πλευρά της κυβέρνησης και ο ενδοτισμός, μη και θιγούν οι ΗΠΑ και η Γερμανία, που θέλουν λύση εδώ και τώρα, έχουν αποθρασύνει τον Ζάεφ και την κυβέρνησή του, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορεί να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν και να εγείρουν αξιώσεις κατά της Ελλάδας, παραβιάζοντας και τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νέο παραλήρημα του πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε, αλλά σε πολύ ήπιους τόνους. 
«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει αμφιβολία ως προς το πραγματικό περιεχόμενο που θα έχει η ανταπόκριση της συνταγματικής αναθεώρησης στις υποχρεώσεις που έχει η άλλη πλευρά» είπε ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη συνάντηση που είχε με τους διπλωματικούς συντάκτες, ενώ ερωτηθείς για τη γλώσσα των Σκοπιανών επικαλέστηκε το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που καταγράφει τη γλώσσα της γειτονικής χώρας ως σλαβική - σλαβομακεδονική. Οι Σκοπιανοί φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν από διπλωματική γλώσσα και εκεί που μας χρωστάνε επιχειρούν να μας πάρουν... και το βόδι.
«Η ίδια»
«Η χώρα παραμένει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η “Μακεδονία” θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών, ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας στη βόρεια Ελλάδα» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, σε μία προσπάθεια να στηρίξει από το Κοινοβούλιο τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνησή του για την υλοποίηση των απαιτούμενων συνταγματικών αλλαγών, ζητώντας στήριξη από την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Vecer», ο κ. Ζάεφ επισήμανε πως «ειδικά για τους “Μακεδόνες” του Αιγαίου δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια και με τη συμφωνία υπάρχει η πιθανότητα η “μακεδονική” γλώσσα να διδάσκεται στη χώρα μας».
Η αναφορά του Σκοπιανού πρωθυπουργού σε «Μακεδόνες» που ζουν στην Ελλάδα σαφώς επιβεβαιώνει τους φόβους όσων αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρώντας πως, εκτός από το όνομα, εγείρεται και θέμα μειονότητας στη χώρα μας, όπως δε και δημιουργείται γόνιμο έδαφος για την καλλιέργεια κλίματος αλυτρωτισμού και εδαφικών αξιώσεων.
----
Πυρά στο Μαξίμου από Μητσοτάκη και Γεννηματά
Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ! Διαγραφή Μιχελογιαννάκη απαίτησε ο  Καραγιαννίδης
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί εκμάθησης της «μακεδονικής» στην Ελλάδα. Σε ομιλία του σε κομματική οργάνωση στο Ιλιον ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως όταν η Ν.Δ. «προειδοποιούσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών μας χαρακτήρισαν ακροδεξιούς».
«Εμπλεξαν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό και ήρθε τώρα πριν λίγες ώρες ο Ζάεφ και μίλησε για την ανάγκη να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα. Εμείς θα είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία, δεν θα εκχωρήσουμε εθνότητα και γλώσσα» υπογράμμισε. Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε σχετικά: «Αρχισαν τα όργανα… Κατά τον κ. Ζάεφ σε λίγο θα διδάσκουμε τη δήθεν μακεδονική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία. Μεγάλη επιτυχία, κ. Τσίπρα. “Ιστορική” η συμφωνία σας».
Οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ προκάλεσαν και εσωκομματικό πόλεμο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη να καλεί τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να αποσύρει τη δήλωσή του και τον εθνομηδενιστή Χρήστο Καραγιαννίδη να ζητά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ανέφερε ο κ. Καραγιαννίδης, «οι δηλώσεις κατά Ζάεφ είναι ρυπαρογράφημα και ο Μιχελογιαννάκης εμφορείται από τη λογική της Χρυσής Αυγής».
Σε απάντηση ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε: «Είναι τιμή και καμάρι μου να είμαι χριστιανός ορθόδοξος και ποτέ δεν σχολίασα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων... Είναι, άραγε, τόσο λανθασμένο να πιστεύω ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μισθός, η σύνταξη και η υγειονομική περίθαλψη των ιερέων, την ώρα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ο μουφτής και το Ισραηλινό Συμβούλιο; Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του τον σεβασμό στη διαφορετική άποψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου