Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Για όλα τα παιδιά (και τους γονείς τους) που ΔΕΝ πέρασαν στις Πανελλήνιες

\

Για όλα τα παιδιά που δεν πέρασαν στις πανελλήνιεςΜοναδική πηγή της Γνώσης είναι η Εμπειρία. - Άλμπερτ Αϊνστάιν
Βγήκαν τα αποτελέσματα και ανακάλυψες πως τελικά δεν περνάς πουθενά; Μα, αυτό είναι υπέροχο νέο, συγχαρητήρια! Νομίζεις πως σε κοροϊδεύω; Φυσικά όχι! Και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί:

Οι σχολές που είχες επιλέξει...

Μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο... δική σου επιλογή; Τις έβαλες γιατί έπρεπε κάτι να συμπληρώσεις. Τις έβαλες γιατί ήταν αυτό που επιθυμούσαν οι γονείς σου. Τις επέλεξες γιατί... έτσι έπρεπε να κάνεις, αλλιώς "τι θα πει ο κόσμος;" όπως σου είπε μια μέρα κι η γιαγιά σου! Ή το άλλο το καταπληκτικό που άκουσες "έλα μωρέ, βάλε εκεί όλες τις επιλογές να περάσεις κάπου για να έχεις το πάσο"!
Και κάπως έτσι τελικά κατέληξες να δώσεις πανελλήνιες εξετάσεις για τον μπαμπά σου, για τη μαμά σου, για τη γιαγιά και τον παππού, για τον νονό και για τον γείτονα! Όχι για σένα, ή -στην καλύτερη περίπτωση- κάπου εκεί στο τέλος των επιλογών ή κρυμμένη στο ενδιάμεσο υπήρξε κι εκείνη η κάποια σχολή που σου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον...

Τώρα, τώρα, τώρα είναι η ευκαιρία σου!

Να δείξεις τι πραγματικά θέλεις! Να επιμείνεις και να υπερασπιστείς τις επιλογές που θα κάνεις για τη ζωή σου! Να το επαναλάβουμε λιγάκι αυτό; Για τη ζωή ΣΟΥ! Για τα δικά σου όνειρα! Όχι των άλλων, όσο δικοί σου κι αγαπημένοι είναι αυτοί οι άλλοι...
Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή δεν πέρασες στις πανελλήνιες! Εάν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελες, τότε θα προσπαθήσεις ξανά και θα το κάνεις με τον καλύτερο τρόπο που μόνο εσύ γνωρίζεις: με τη ψυχή σου!
Εάν όμως το έκανες για τους λάθος λόγους, τώρα είναι η ευκαιρία σου να επανορθώσεις γιατί το οφείλεις στον εαυτό σου.

Ψάξε! Ρώτησε! Μάθε! Ενδιαφέρσου για τη συνέχεια της ιστορίας σου και για την εξέλιξή σου στον τομέα που σε ενδιαφέρει πραγματικά!

Η ζωή σου τώρα αρχίζει! Κι αυτή τη φορά, είσαι εσύ που θα κινήσεις τα νήματα. Εσύ που μεγάλωσες. Εσύ που πέρασες κι αυτή την εμπειρία και τώρα ξέρεις καλύτερα τι θέλεις. Εσύ που βρίσκεσαι στην αφετηρία της νέας σου, υπέροχης ζωής!
Καλή δύναμη να έχεις, εφοδιάσου με υπομονή και προσήλωση στον στόχο σου και μην ακούς κανέναν! Ξέρω, πως όταν βάζεις σκοπό σου κάτι και το κάνεις με πραγματική αγάπη, πάντα το πετυχαίνεις! 
Πιστεύω σε σένα! 
Καλή συνέχεια στην υπέροχη ζωή σου!
Όλα θα πάνε καλά! 
Η ζωή, δεν έχει αδιέξοδα αλλά μόνο πόρτες που σε προσκαλούν να τις ξεκλειδώσεις!
 Η περιπέτειά σου μόλις άρχισε!

invivolia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου