Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την Παιδεία – Βερέμης: «Αριστείδης (Μπαλτάς) & άριστος … κατά της Αριστείας»


unnamed «Η συγκέντρωση οφείλεται στο φίλο & συμμαθητή μου Αριστείδη Μπαλτά και πρέπει να το ευχαριστήσω γι αυτό, ο οποίος αν και «, τόνισε κατά την αρχική του τοποθέτηση ο συντονιστής της συζήτησης Θ. Βερέμης
Ανοιχτή συγκέντρωση και συζήτηση με θέμα τα όσα προωθούνται στο χώρο της Παιδείας από την ηγεσία του υπουργείου, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο κλειστό γήπεδο Σπύρος Λούης, στο Μαρούσι από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές «σκοπός είναι να ακούσουμε τους ομιλητές, να μάθουμε, να κουβεντιάσουμε, αλλά κυρίως να δείξουμε με την παρουσία μας ότι οι αθλιότητες που γίνονται στην παιδεία βρίσκουν αντίδραση στους σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες».
«Ενώνουµε τις φωνές µας για να καταψηφιστούν τα Νοµοσχέδια Μπαλτά για την Παιδεία. Για να µην
γυρίσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήµια µας 40 χρόνια πίσω», αναφέρεται στο ενημερωτικό έντυπο της εκδήλωσης ενώ περιέχονται και τα ακόλουθα:

Τι κάνουν τα προτεινόµενα νοµοσχέδια Μπαλτά;
– Γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω
– Επιβάλλουν τα πολιτικά κόµµατα στη λειτουργία των ΑΕΙ
– Καταργούν ουσιαστικά τα Πρότυπα Δηµόσια Σχολεία
– Μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων
– Εισάγουν την κοµµατική λογική στα όργανα της σχολικής ιεραρχίας
– Καταργούν την «αριστεία» σε βάρος των κοινωνικά αδύναµων
– Καταργούν την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση

unnamed (1)
Η διοργάνωση γίνεται με την ευθύνη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», η οποία αποτελείται από τους: Ι. Αντωνίου, Θ. Βερέμη, Μ. Γρυσπολάκη, Απ. Δημητρόπουλο,Λεων. Καστανά, Σωκ. Κάτσικα, Βάσω Κιντή, Μαρία Λεκάκου, Νιόβη Παυλίδου,Μιχ. Σταθόπουλο, Ν. Σταυρακάκη, Γ. Χαραλαμπίδη.
Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:
Ι. Αντωνίου, διευθυντής του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας
Ι. Κατσαρός, σχολικός σύμβουλος
Βάσω Κιντή, Αν. Καθηγήτρια και μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ν. Σταυρακάκης, καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Τη συζήτηση συντονίζει ο Θ. Βερέμης, όμοτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο κ. Βερέμης κατά την έναρξη της εκδήλωσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να σας πω ότι λυπάμαι που είστε τόσοι πολλοί και δεν χωράτε, ίσα-ίσα με χαροποιεί. Η συγκέντρωση οφείλεται στο φίλο & συμμαθητή μου Αριστείδη Μπαλτά και πρέπει να το ευχαριστήσω γι αυτό, ο οποίος αν και Αριστείδης & άριστος τώρα είναι κατά της Αριστείας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου