Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΠΕΚΑΠ: Ή θα γίνουν αλλαγές στο Νομοσχέδιο ή θα μείνει στα χαρτιά.

PEKAPΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράσταση Διαμαρτυρίας


Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, η Π.Ε.ΚΑ.Π. διοργάνωσε Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠ.ΑΙ.Θ. με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εξαφανίσει τα μαθήματα Πληροφορικής από το Γενικό Λύκειο με το υπό διαβούλευση «Σχέδιο Νόμου για την Αναδιάρθρωση της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις».
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, μέλη του Δ.Σ. Της ΠΕΚΑΠ και ο πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. Θ. Κοτσυφάκης, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού, κύριο Β. Βασιλόπουλο και κατάθεσαν τις προτάσεις τους.
Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος επί του θέματος της αναγκαιότητας ύπαρξης Πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος Επιστήμης Υπολογιστών, προκειμένου οι μαθητές να συνεχίζουν τις σπουδές τους στα δεκάδες Τμήματα Πληροφορικής
Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.

Ο κύριος Βασιλόπουλος κατανόησε τα επιχειρήματα που παραθέσαμε και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας στον Υπουργό ενόψει της διαβούλευσης του Σχεδίου Νόμου.
Η Π.Ε.ΚΑ.Π. θα συνεχίσει αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της Πληροφορικής Παιδείας στο Γενικό Λύκειο.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα λάβουν χώρα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, για να στείλουμε όλοι μαζί ξεκάθαρο μήνυμα προς στην Κυβέρνηση:
Στο Σχέδιο Νόμου ή θα γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στη διαβούλευση ή θα μείνει στα χαρτιά.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου