Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ιαπωνία: Τροχαίο ατύχημα είχε ο πρωθυπουργός

Το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο της Ιαπωνίας, στο οποίο επέβαινε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Σίνζο Άμπε, ενεπλάκη το Σάββατο σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν τραυματίστηκε.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις το αυτοκίνητο της αστυνομίας που προπορευόταν του πρωθυπουργικού οχήματος, επιβράδυνε απότομα την ταχύτητά του σε ένα σταθμό διοδίων, με αποτέλεσμα το όχημα στο οποίο βρισκόταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός να πέσει επάνω του.
Στο ατύχημα ενεπλάκησαν επίσης δύο ακόμη αστυνομικά οχήματα συνοδείας και ένα μίνι λεωφορείο
με το οποίο μεταφέρονταν οι δημοσιογράφοι.
Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά στο κεφάλι δύο αξιωματικοί, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός μετέβαινε στο κέντρο της πρωτεύουσας για να συμμετάσχει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Βόρειας Κορέας, για την υπόθεση της απαγωγής ιαπώνων υπηκόων, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Το Τόκιο κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ ότι αρνείται να ρίξει φως σε αυτές τις απαγωγές, ενώ η Βόρεια Κορέα λέει ότι το θέμα αυτό έχει ήδη επιλυθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με την επιστροφή κάποιων κρατουμένων.
Το ατύχημα σημειώθηκε την παραμονή της αναχώρησης του Άμπε για τη Μόσχα, σε μια επίσκεψη η οποία στοχεύει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της εδαφικής διαφοράς στις νήσους Κουρίλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου