Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πρόταση της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ



Αθήνα 29/04/2013

Πρόταση της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ  στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Η Ε.Ε. της  Δ.Α.Κ.Ε.  Καθηγητών  Δ.Ε. συνεδρίασε και εξέτασε την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης, ύστερα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για υποχρεωτική μετάθεση των καθηγητών ανά την Ελλάδα.
Η ΔΑΚΕ με συνέπεια στάθηκε πάντοτε στο πλευρό των συναδέλφων. Με τη αύξηση του διδακτικού ωραρίου χάνονται χιλιάδες οργανικές θέσεις και 11.000 αναπληρωτές που κάλυπταν εκπαιδευτικές ανάγκες απολύονται!

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών οδηγείται το ΠΑΣΟΚ

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών οδηγείται το ΠΑΣΟΚ το οποίο αν και δεν συγκεντρώνει ούτε το 6% του ελληνικού λαού, συμπεριφέρεται ακόμη σα μεγάλο κόμμα. Με αντιπάλους, ίντριγκες, μέτωπα και παρατάξεις εντός της παράταξης. Πλέον είναι γεγονός ότι ο Βενιζέλος πάει σε ανοικτή σύγκρουση με τους Παπανδρεϊκούς και δεν είναι καθόλου τυχαία η διαρροή της έκθεσης για τη «μαύρη τρύπα» 110 εκατ. ευρώ στο κόμμα. Είναι προφανώς ότι χρεώνεται η προηγούμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το οικονομικό χάος στα ταμεία του κόμματος. Ο δε Παπανδρέου μπαίνει ο ίδιος στο στόχαστρο, εξ’ ου

Σκηνικό αναταραχής στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του ΑΚΕΛ να ζητήσει έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη


Νέο σκηνικό αναταραχής, στήνεται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του ΑΚΕΛ να ζητήσει έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη και τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος αντί της υιοθέτησης του Μνημονίου. Το Αριστερό Ρεύμα, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας και του Π. Λαφαζάνη, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση, βάζοντας νέα διλήμματα στην επίσημη ηγεσία. Τι θα κάνει άραγε ο κ. Τσίπρας που πότε τη μια είναι με το ευρώ και πότε αφήνει το ενδεχόμενο εξόδου από αυτό; Αν και προς το παρόν δεν έχουν εκδηλωθεί μαζικές τάσεις εξόδου από το κοινό νόμισμα, πληθαίνουν οι φωνές ορισμένων συνιστωσών που στρέφουν το βλέμμα τους σε μια προοπτική της Ελλάδας εκτός Ευρωζώνης.
Όμως, στην παρούσα φάση ο διχασμός στην Κουμουνδούρου έχει διαφορετικές επιπτώσεις. Οι δυνάμεις που θέλουν έξοδο από το ευρώ πληθαίνουν και πολλοί Συριζαίοι στρέφονται προς την πιο

Τι εθνικότητας είναι οι 2 καλύτεροι πιλότοι του NATO; - VIDEO

Εξαιρετικά τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας (Tactical Leadership Programme).

Ο Σμηναγός Θεοχάρης Κατσαρός και ο Υποσμηναγός Ιωάννης Σιάνος της Πολεμικής Αεροπορίας αναδείχθηκαν οι καλύτεροι πιλότοι στο ΝΑΤΟ. Ο

"Ξεκατίνιασμα" Βέρνερ Σιν και Τζορτζ Σόρος για το ρόλο της Γερμανίας στην κρίση


Την περασμένη εβδομάδα ο Χανς Βέρνερ Σιν είχε ένα άρθρο στο Project Syndicate στο οποίο είχε ταχθεί - με επικριτικά σχόλια - κατά του Τζορτζ Σόρος και των αιτιάσεων του να φύγει η Γερμανία απ' την Ευρωζώνη εάν συνεχίζει να μπλοκάρει την εισαγωγή ευρωομολόγων.

Και αυτό όχι τόσο γιατί πιστεύει ότι η Γερμανία κάνει λάθος στο να αντιτίθεται στα ευρωομόλογα, αλλά επειδή πιστεύει ότι δεν υπάρχει νομική βάση για μία τέτοια εξέλιξη. Όπως έγραφε το άρθρο 125 της Συνθήκης της ΕΕ απαγορεύει την ισομερή κατανομή των χρεών.

Επίσης κατηγόρησε τον Σόρος ότι δεν αναγνώριζε την πραγματική υφή των

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PESTALOZZI ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Έρευνα προτεραιοτήτων της Περιφέρειας - Μέρος 1ο - Οι Απόψεις των Ειδικών


Επαμεινώνδας Πανάς
Καθηγητής Τμήματος Στατιστικής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημαγωγοί εσωτερικού, «αχάπαροι» εξωτερικού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Εκπομπές, απευθείας μεταδόσεις, καταγγελίες, μεγαλοστομίες, επί τόπου «εκστρατείες», θρήνοι, οδυρμοί και κροκοδείλια δάκρυα για την «καταστροφή της Κύπρου».

Όλα αυτά, ένα μήνα πριν…

Γιατί τώρα άλλαξε ο καιρός.

Με το θέμα δεν ασχολείται πια κανείς από όσους διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως «η Κύπρος δεν είναι μόνη».

Ήδη το κυπριακό μνημόνιο είναι γεγονός, ενώ στην ερευνητική επιτροπή για την οικονομία ακούγονται φοβερά πράγματα – στα οποία δεν δίνει κανείς σημασία.

Προφανώς, επειδή δεν βολεύουν.

Προφανώς, επειδή αποδεικνύουν πως τίποτε δεν έγινε τυχαία.

Για παράδειγμα. Ο Χαρίλαος Σταυράκης, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Χριστόφια από το

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Μπενουά Αμόν: “Να τελειώνουμε με τη λιτότητα στην Ευρώπη – Μόνο η Γερμανία τη θέλει”!


eurozoneLargeΡωγμές και στον Γαλλογερμανικό άξονα προκαλεί η εμμονή του Βερολίνου στην πολιτική λιτότητας για την Ευρώπη χωρίς ίχνος αναπτυξιακών μέτρων. Μετά από τρία χρόνια ισοπεδωτικής πολιτικής, έχοντας κάνει την Ελλάδα πειραματόζωο, επιβάλλοντας δήμευση των καταθέσεων στην Κύπρο και διαλύοντας οικονομίες ισχυρών χωρών του Νότου, όπως της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πώς η πολιτική αυτή μόνο στην καταστροφή της Ευρωπαικής Ένωσης και της Ευρωζώνης μπορεί να οδηγήσει. Όλοι, πλην των Γερμανών.

Ο Γάλλος υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή, σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «The Observer» πώς «θα πρέπει να τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη», σημειώνοντας ότι, «ένας

Τουρκία, Κούρδοι και Ελλάδα


ofuj9domΣτο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στη διαφαινόμενη αλλαγή στάσης του τουρκικού κράτους απέναντι στο ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αφού για πρώτη φορά ομάδες χιλιάδων πολιτών διαδήλωσαν και τίμησαν τους νεκρούς της Γενοκτονίας, σε διάφορες πόλεις, με πιο πολυάριθμη και με ιδιαίτερους συμβολισμούς την εκδήλωση που έγινε στα Τιγρανακέρτα ή Αμιδα των Ελλήνων, στο Τιγρανακέρτ των Αρμενίων και το Ντιγιαρμπακίρ των Κούρδων, των οποίων αποτελεί και συμβολική πρωτεύουσα!

Μιλάμε για διαφαινόμενη αλλαγή στάσης της Αγκυρας απέναντι σ’ αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα, γιατί η αποδοχή από πλευράς των Αρχών αυτών των εκδηλώσεων -τη στιγμή που έως πριν από λίγα χρόνια οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα της Γενοκτονίας ενεργοποιούσε τους εισαγγελείς, που

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Κούρδοι πολιορκούν τους Τσετσένους απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών στη Συρία

SYRIARUSSIA-PKKΟι Κούρδοι της Συρίας φέρονται να έχουν εντοπίσει τους δύο απαχθέντες μητροπολίτες και ετοιμάζουν επιχείρηση για την διάσωσή τους, ενώ γνωρίζουν και δίνουν στη δημοσιότητα την οργάνωση που κρύβεται πίσω από την απαγωγή τους, πρόκειται για την ισλαμιστική Feteh El-Hesun, η οποία φυσικά ανήκει στο συνοθύλευμα των ισλαμιστών ανταρτών που αυτό-ονομάζεται συριακή αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κουρδικού Πρακτορείου Firat News, o Στρατός Λαϊκής Άμυνας του Δυτικού Κουρδιστάν (YPG), εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η οργάνωση που απήγαγε τους δυο μητροπολίτες στη

Δεμένα τα πλοία τη Μ.Τετάρτη με έκτακτα δρομολόγια εν όψει Πάσχα


Δεμένα τα πλοία τη Μ.Τετάρτη με έκτακτα δρομολόγια εν όψει ΠάσχαΣε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης (30/4)έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης (1/5).
Η κινητοποίηση των ναυτικών εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Η ΠΝΟ εκτιμά ότι, με το πολυνομοσχέδιο, ισοπεδώνεται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας (οργανικές συνθέσεις των πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση) και ζητά την ανάκλησή του.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έχει ανακοινώσει ότι οι εταιρείες μέλη του, λόγω της αυξημένης ζήτησης ενόψει του Πάσχα, θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια. Καλεί όλους τους επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση ή έχουν εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν προς τα νησιά

Κατηγορηματική διάψευση ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ περί εμπλοκής Βαρδινογιάννη!


Κατηγορηματική διάψευση ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ περί εμπλοκής Βαρδινογιάννη!Κατηγορηματική ήταν η διάψευση της ENERGEANOIL & GAS, περί εμπλοκής του Ομίλου Βαρδινογιάννη στην θυγατρική της KAVALAOIL. H συγκεκριμένες φήμες διακινήθηκαν από μέσα μαζικής ενημέρωσης της Καβάλας, λόγω της τοποθέτησης του κ. Γόντικα, στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας και οι παλαιότερες σχέσεις του με την διοίκηση του Παναθηναϊκού.
Σας παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου της εταιρίας προς τα

Βλάβη ο «Ταξιάρχης», αναπληρωματικό το Aqua Maria

Βλάβη ο «Ταξιάρχης», αναπληρωματικό το Aqua MariaΝέο περιστατικό βλάβης, μηχανικής αυτή τη φορά, παρουσιάζει το πλοίο «Ταξιάρχης». Το πλοίο ήρθε στην Καβάλα το Σάββατο. Δε μπόρεσε όμως ν΄ αναχωρήσει την Κυριακή, λόγω μηχανικής βλάβης.
Την Κυριακή το μεσημέρι κατέπλευσε για να το αντικαταστήσει το πλοίο Aqua Maria, που εξυπηρέτησε την αυξημένη κίνηση στο λιμάνι της Καβάλας, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας. Το Aqua Maria ακολούθησε το γνωστό δρομολόγιο, Καβάλα – Λήμνος – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο.
Το πλοίο «Ταξιάρχης» αναχώρησε άδειο για το Λαύριο, προκειμένου να διορθώσει τη βλάβη, που αντιμετωπίζουν οι μηχανές του.
Το πλοίο Aqua Maria ξεκίνησε από τον Πειραιά το Σάββατο, γνωρίζοντας ότι το «Ταξιάρχης» δε

«Με εντολή Σαμαρά»…


Μετά και το ανέλπιστο (ή όχι;;;) 168 του περιβόητου πολυνομοσχεδίου και με αφορμή την επιθετική άνοιξη  που ήρθε στην Ελλάδα μας, πρέπει κάπου εδώ να βάλουμε ένα ορόσημο.
Ένα ορόσημο ΤΕΛΟΥΣ μίας εποχής.
Που όμως θα συμβολίζει το ορόσημο μίας νέας ΑΡΧΗΣ.
Το ξέρω ότι γράφω κλασσικές κοινοτυπίες προλόγου...
Σαν τις εκθέσεις που μάθαμε να στήνουμε στο Λύκειο.
Πρόλογος - Κυρίως Θέμα - Επίλογος/Συμπεράσματα.
Αλλά αισθάνομαι ότι ακόμη και τώρα, μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά, είμαι στον Πρόλογο.
Στον Πρόλογο όχι με την έννοια του «τρώω Πρόλογο», αλλά με την έννοια του ότι αναμένω με την

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Νέστου


centertv.gr

Αγώνες Kick Boxing " Old School Fighting"


centertv.gr

Πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές του π. Πειραματικού


centertv.gr

Έκθεση χειροποίητων πασχαλινών προϊόντων


centertv.gr

Ψήφισαν οι καθηγητές για την εκλογή αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ



centertv.gr

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ…



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                            Ορεστιάδα 29 - 4 - 2013
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                                                             
Τηλ. & fax: 25520-24361
blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/                                
Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ…

     Για το Δ.Σ. της  Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ η απεργία μέσα στις εξετάσεις είναι μονόδρομος. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσει τον κλάδο στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενεργοποιώντας την ήδη ψηφισμένη 48ωρη απεργία στην τελευταία Γ.Σ. των

Ρωσία: Καμί εμπλοκή στο Αφγανιστάν

TALIBANkidsLargeΚαμμία στρατιωτική εμπλοκή δεν επιθυμούν οι Ρώσοι στο Αφγανιστάν, μετά την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την πολύπαθη χώρα.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ρώσου προέδρου υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για τις Ασιατικές Υποθέσεις Zamir Kabulov, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kommersant», είπε: «Κάθε μήνα, τρεις στους δέκα στρατιώτες του αφγανικού στρατού λιποτακτούν και πηγαίνουν με τους Ταλιμπάν. Κατά την άποψή μου, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ παραδίδουν την εξουσία για την ασφάλεια στις αφγανικές δυνάμεις, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψη την πραγματικότητα. Για να επιλυθεί το ζήτημα ασφάλειας στο Αφγανιστάν, απαιτείται συμφωνία με τους Ταλιμπάν.
Γιατί όμως η Ρωσία ούτε σκέφτεται να στείλει πάλι στρατεύματα στο Αφγανιστάν και μετά την αποχώρηση των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων το 2014;
Όλα ξεκίνησαν μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Sergei

Σε 7 λεπτά βυθίστηκε το Πίρι Ρέις!


SHIP sinking-630x348Λεπτομέρειες από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για το ναυάγιο που έγινε το πρωί στ' ανοιχτά της Μεθώνης έδωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστας Μουσουρούλης.
Ο κ. Μουσουρούλης επεσήμανε ότι "Οι θέσεις στις οποίες βρέθηκε το πλήρωμα, δείχνουν ολιγωρία" και πρόσθεσε ότι "ο καπετάνιος, ο οποίος αγνοείται, δεν βρισκόταν στη γέφυρα".
Το πρώτο σήμα για τη βύθιση του Πίρι Ρέις ήρθε στις 05:50 το πρωί και το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε 7 λεπτά.
Οι σοροί δύο ναυτικών, περισυνελέγησαν λίγο πριν τις 10.00 απο τη θαλάσσια περιοχή της νήσου

Aυτά είναι τα 25+4 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία στο Αιγαίο

NisiaAmfiLΟλόκληρος ο κατάλογος με τα ελληνικά νησιά που διεκδικεί η Τουρκία και τα οποία περιλαμβάνονται στην απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα στην τουρκική Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου είναι τα 25 νησιά (συν τις τέσσερις βραχονησίδες στην περιοχή Οινουσσών, Πασά, Βάτος, Μανδράκι, Γαβάθι) του χάρτη εκ των οποίων τα μισά είναι γνωστά και τα άλλα μισά είναι ... νέες διεκδικήσεις.
Η διεκδίκηση προέκυψε κατά έναν πρωτοφανή τρόπο ότι χαρακτηρίστηκαν "Mη έγκυρες" οι Συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων με τα οποία τα νησιά του Αιγαίου, πλην Ιμβρου, Τενέδου και ορισμένων βραχονησίδων περιήλθαν οριστικά στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή από το Κοτσάελι, Lütfü Türkkan.
Η ερώτηση αφροούσε για το καθεστώς το οποίο ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και αν αυτό διέπεται

Η Σοφία Μάνου και η Κατερίνα Λέχου παρουσιάζουν ύμνους αφιερωμένη στην αντίστοιχη ημέρα τις Μεγάλης Εβδομάδος. Μεγάλη Δευτέρα

Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός,
και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα.
Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα.
Βλέπε ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθείς,
ίνα μη τω θανάτω παραδοθείς και της Bασιλείας
έξω κλεισθείς. Αλλά ανάνηψον κράζουσα:
Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών,
διά της Θεοτόκου Eλέησον ημάς.

Ο πρώτος μαθητής στην Ίμβρο

σχολειο, ιμβροςΜετά από 49 χρόνια!
Τον πρώτο μαθητή που πήγε στο νησί από την Ελλάδα για την επαναλειτουργία του ελληνικού ιδιωτικού δημοτικού σχολείου υποδέχθηκε στην γενέτειρά του, στους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου,

Reuters: Οι Βρυξέλλες εξετάζουν μέτρα προστασίας των μεγαλοκαταθετών

03F5191DAA1C2BB3787E21A50FB1EB34Οι καταθέτες πρέπει να είναι οι τελευταίοι που θα δεχτούν απώλειες όταν καταρρέει μια τράπεζα, σύμφωνα με πρόταση που εξετάζουν οι χώρες της ΕΕ για το “bail -in” και η οποία επιτρέπει τις “εθνικές εξαιρέσεις”. Σημειώνεται ότι οι χώρες της ΕΕ βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση ενός νέου σχεδίου νόμου για το “bail – in” των τραπεζών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σε έγγραφο της πρότασης, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι καταθέτες θα πρέπει να έπονται όλων των ομολογιούχων, κατά την κατανομή των απωλείων από μια τραπεζική χρεοκοπία. Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι εξετάζουν τη δυνατότητα να επιτρέπονται οι

Απολύσεων συνέχεια στον «Ριζοσπάστη»…

kke-perissos-rizospastis-570Συνεχίζονται οι απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» μετά από ένα μικρό «διάλλειμα» που μεσολάβησε λόγω του συνεδρίου του ΚΚΕ. Τρείς ακόμα δημοσιογράφοι της κομματικής εφημερίδας προστέθηκαν στον κατάλογο των απολυθέντων, ο οποίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν έχει κλείσει ακόμα.
Πρόκειται για τους κκ. Γ. Μιχαηλάρη, Π. Κακαλή και Γερ. Χολέβα. Οι πρώτοι δυο ήταν μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν στο πογκρόμ απολύσεων που έχει εξαπολύσει ο Περισσός προσφεύγοντας στην

Και τώρα τί; Αξιολόγηση σε υπαλλήλους υπουργείων, ένστολων & εκπαιδευτικών

assets_LARGE_t_942_43451770Πράσινο φως για την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων βάσει των οποίων θα επικυρώνονται τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα δοθεί με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών – πιθανά και την Τρίτη – από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την αξιολόγηση του προσωπικού που απασχολείται στα υπουργεία συμπεριλαμβανομένων των ένστολων και των εκπαιδευτικών.
Για τον σκοπό αυτό έχει ετοιμαστεί ερωτηματολόγιο όπου κάθε ένας από τους 206.000 υπαλλήλους των φορέων αυτών θα κληθούν να αναφέρουν τα προσόντα τους (τίτλους σπουδών, γνώση ξένων γλωσσών, γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή κ.ά.), καθώς και τα ακριβή καθήκοντα που ασκούν στην

Προκαλεί η επανεκλογή Φωτόπουλου

No 569720Αντιδράσεις προκαλεί η εκλογή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, στο ΔΣ της ΔΕΗ. Το σωματείο «Σπάρτακος», με ανακοίνωση του προέδρου του, Γ. Αδαμίδη, καταγγέλλει ότι «με τη βοήθεια της διοίκησης της ΔΕΗ προς το ψηφοδέλτιο του υπόδικου Φωτόπουλου, του Ρίζου και της παρέας τους», εξελέγη ως ένας εκ των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του σωματείου, που εκπροσωπεί κυρίως εργαζομένους

Της Μεγάλης Τρίτης αύριο στο ΠΑΣΟΚ – Συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου…

venizelos_papandreouΜε τον Γιώργο Παπανδρέου θα συναντηθεί το μεσημέρι της Μ. Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, το ραντεβού των δύο ανδρών κλείστηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου.
Η συνάντησή τους θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στη Βουλή και όπως εξηγούν καλά πληροφορημένες πηγές δεν είναι άσχετη με τις

Κομισιόν προς Γερμανία: Χαλαρώστε τη λιτότητα

Κομισιόν προς Γερμανία: Χαλαρώστε τη λιτότητα Μήνυμα προς το Βερολίνο για χαλάρωση της λιτότητας εντός των συνόρων της, με συμμόρφωση των χωρών με πλεόνασμα εξαγωγών προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες, προκειμένου να διασωθεί η Ευρωζώνη έστειλε ο κοινοτικός επίτροπος για την Απασχόληση Λάζλο 'Αντορ.

Σε συνέντευξή του στην σημερινή «Sueddeutsche Zeitung», ο κ. 'Αντορ αναφέρεται στις ανισότητες μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και τονίζει: «Το Βέλγιο και η Γαλλία διαμαρτύρονται ήδη για τους

Έξω ο «θερμόαιμος» Τόμπρας από τους ΑΝ.ΕΛ.

Έξω ο «θερμόαιμος» Τόμπρας από τους ΑΝ.ΕΛ. Εκτός κομματικών διαδικασιών έθεσε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος το θερμόαιμο στέλεχος της γραμματείας Οργανωτικού, Κυριάκο Τόμπρα, μετά την επίθεση -κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος- εναντίον

Από απόπειρα δολοφονίας επέζησε ο Σύρος Πρωθυπουργός

Από απόπειρα δολοφονίας επέζησε ο Σύρος Πρωθυπουργός Ο Σύρος πρωθυπουργός Ουαέλ αλ-Χάλκι επέζησε βομβιστικής επίθεσης με στόχο την αυτοκινητοπομπή του στο κέντρο της Δαμασκού, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ,

Βραζιλία: «Κοινωνική εκκαθάριση» εν όψει Μουντιάλ

Βραζιλία: «Κοινωνική εκκαθάριση» εν όψει Μουντιάλ Ανησυχία και φόβο προκαλεί στη Βραζιλία η διεξαγωγή του Μουντιάλ, κυρίως σε σχέση με τους χιλιάδες άστεγους των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Οργανώσεις μιλούν για «κοινωνική εκκαθάριση», ώστε οι πόλεις να μοιάζουν πιο όμορφες και ασφαλείς και σπεύδουν να συναντηθούν με εκπροσώπους της κυβέρνησης, ζητώντας εξηγήσεις.

Το Εθνικό Κέντρο Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας, καθώς και κορυφαία ένωση δικαστικών λειτουργών συναντήθηκαν με τον υπουργό Προεδρίας, Ζιλμπέρτο Καρβάλιο, προκειμένου να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

Πράσινο φως για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Πράσινο φως για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, το τμήμα δηλαδή της δόσης που εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2012 κι έπρεπε να είχε λάβει η Ελλάδα τον Μάρτιο, αναμένεται να ανάψει κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το EuroWorking Group.

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα προκειμένου να χορηγήσει τη δόση του Μαρτίου και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν αντιμετώπισε ενδιάμεσα θέμα ταμειακών διαθεσίμων η

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Αναστασιάδης

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Αναστασιάδης Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης, τα οποία θα αφορούν τη βελτίωση των παρεχόμενων κρατικών υπηρεσιών και τη διαφάνεια αλλά και το ζήτημα των μετατάξεων στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση για τη θητεία πολιτειακών αξιωματούχων, για τον έλεγχο των ευθυνών και της ασυλίας αξιωματούχων του κράτους,

Επιστρέφει ο Μαρκόπουλος στην ΝΔ;

Επιστρέφει ο Μαρκόπουλος στην ΝΔ; Κόντα στις... υπογραφές είναι η Ν.Δ. για την επισημοποίηση της επιστροφής του Κώστα Μαρκόπουλου, όπως φάνηκε από τη στάση που κράτησε χθες στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, υπερψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

«Οψόμεθα» απάντησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  στο

«Μόνο η Μέρκελ πιστεύει ότι η λιτότητα λειτουργεί»

«Μόνο η Μέρκελ πιστεύει ότι η λιτότητα λειτουργεί» Θα πρέπει «να τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη», δήλωσε την Κυριακή στη βρετανική εφημερίδα "The Observer" ο γάλλος υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή, Μπενουά Αμόν, τονίζοντας πως μόνο η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ «υποστηριζόμενη από ορισμένες χώρες του βορρά, πιστεύει ότι η λιτότητα λειτουργεί».

Η ενοχοποίηση της πολιτικής της λιτότητας θα προκαλέσει «εντάσεις και πολιτικές διαφωνίες με τους

«Κουρεύτηκαν» οι καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου

«Κουρεύτηκαν» οι καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου Πραγματοποιήθηκε το κούρεμα του 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων (άνω των 100.000 ευρώ) της Τράπεζας Κύπρου, βάσει του Διατάγματος περί Διάσωσης με Ίδια Μέσα της Τράπεζας Κύπρου που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε τη μετατροπή του 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο.

Από τη μετατροπή επηρεάζονται μόνο όσοι διατηρούσαν στις 26 Μαρτίου 2013 στην Τράπεζα

Ποιοι πληρώνουν και ποιοι γλιτώνουν το «χαράτσι» - Τι ισχύει για τα "γιαπιά", τα εξοχικά και τα κενά ακίνητα


Με 10 συνολικά αλλαγές – 3 επί το ευνοϊκότερο και 7 επί το δυσμενέστερο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - θα επιβληθεί, τελικά, από τον Ιούνιο το «χαράτσι» του 2013 στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Το νέο ειδικό τέλος ακινήτων του έτους 2013 μειώνεται κατά 15%, ενώ ειδικά για τους απόρους μπορεί να περιορίζεται ακόμη περισσότερο ή και να διαγράφεται.
Από την άλλη πλευρά όμως, οι απαλλαγές που προβλέπονταν για τους ανέργους περιορίζονται, ενώ παράλληλα το ειδικό τέλος επεκτείνεται σε όλες τις ημιτελείς ηλεκτροδοτούμενες οικοδομές που χρησιμοποιούν «εργοταξιακό» ρεύμα, στους επιτηδευματίες που εκμεταλλεύονται περίπτερα και σε όσους εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε φορείς του Δημοσίου.
Υπόχρεος να πληρώνει το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών ρεύματος είναι σε κάθε περίπτωση ο

Κατασχέσεις καταθέσεων όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία!

Picture 0 for Κατασχέσεις καταθέσεων όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία!Τι προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τις κατασχέσεις καταθέσεων για όσους έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Την κατάσχεση των καταθέσεων όλων όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον το ποσό των «χρηματικών τους διαθεσίμων» επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους, προβλέπει διάταξη που εντάχθηκε χθες το βράδυ στο πολυνομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα χιλιάδες επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Ημερησία», οι προσθήκες προβλέπουν πως για χρέη προς τα Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ, οι οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους, αλλά «περιλαμβανομένων

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Διαδίκτυο, ενέργεια και παρενέργειες".



Έτσι ψήνουμε το αρνί στα Τρίκαλα το Πάσχα.

Eπίθεση νεαρών τούρκων στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου στην Κων/πολη

agios_ioannis_antigoniΕπίθεση που παραπέμεπι στην εποχή των γενιτσάρων…
Σκεπτικισμό προκαλεί στην ομογένεια της Κωνσταντινούπολης η επίθεση που προκάλεσε ομάδα τούρκων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στη νήσο της Αντιγόνης στα Πριγκηπόνησα στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες περίπου 10 νεαροί που είχαν έρθει στο νησί από άλλες περιοχές της Κωνσταντινούπολης εισέβαλλαν στον ιερό ναό το απόγευμα της Κυριακής και προκάλεσαν καταστροφές στο παγκάρι, σκόρπισαν τα κεριά στο δρόμο και επέφεραν άλλες ζημιές. Αρχικά οι νεαροί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του νησιού αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι.
Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών με ανακοίνωση της καταδίκασε την επίθεση και

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Με απεργίες στις Πανελλήνιες προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί

 O πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. video

Με δυναμικές κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων απειλούν οι εκπαιδευτικοί, που αντιδρούν στην αύξηση του ωραρίου τους, αλλά και στην καθιέρωση των υποχρεωτικών μεταθέσεων.
Πολύ πιθανό έως δεδομένο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Η κυβέρνηση - πρόσθεσε - μας έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο για 15.000 συναδέλφους μας και δίνουμε μάχη επιβίωσης.

«Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα αλλά είναι κάτι που δεν το προκαλέσαμε εμείς», είπε.

Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Οριακό προβάδισμα 0,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας «Newsit».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απαντά το 20,5% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 20,7% τον Μάρτιο), και ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το 19,9% (20,1%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,3% (9,2%), το ΠΑΣΟΚ με 5,5% (6,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% (6,3%), το ΚΚΕ με 4,9% (5,4%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,7% (4,1%).
Για πρώτη φορά μετρήθηκαν σε δημοσκόπηση το κόμμα Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) που λαμβάνει 2% και το κόμμα Σχέδιο Β (Αλ. Αλαβάνος) που λαμβάνει 1,4%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 5,2% (5,8%), Λευκό το 3,9% (5%), Αποχή

ΑΝΑΚΟΙΟΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ/ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Γ. ΦΙΤΣΕΝ Deutsche Bank: Ούτε δίκαιη, ούτε επιθυμητή η συμμετοχή καταθετών στη διάσωση τραπεζών

Deutsche Bank: Ούτε δίκαιη, ούτε επιθυμητή η συμμετοχή καταθετών στη διάσωση τραπεζών«Ούτε δίκαιο, ούτε επιθυμητό», χαρακτήρισε το μοντέλο διάσωσης με την συμμετοχή των καταθετών των τραπεζών που εφαρμόστηκε στην Κύπρο ο εκ των επικεφαλής της Deutsche Bank και Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών, Γιούργκεν Φίτσεν.
«Αυτά που ειπώθηκαν κατά την συζήτηση για την Κύπρο είναι πολύ λυπηρά. Από πολιτική άποψη ήταν απολύτως λανθασμένο να υπάρχει η υποψία ότι οι καταθέτες θα κληθούν να πληρώσουν. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Υπάρχουν οι προδιαγραφές για το ελάχιστο ποσό προστασίας των καταθέσεων και ειδικά στη Γερμανία ισχύει η οικειοθελής ασφάλιση των καταθέσεων. Είναι ένα καλό εργαλείο, το οποίο δεν τίθεται προς συζήτηση», τόνισε ο κ. Φίτσεν, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία και σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να δίδεται έμφαση στο παράδειγμα της

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Περισσότεροι εισακτέοι στις ΑΕΝ

Την αύξηση των εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στα 1.200 άτομα για το έτος 2013-2014 αποφάσισε στη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης. Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης παρουσίασε σειρά παρεμβάσεων για τη ναυτική εκπαίδευση.
Το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης αποφάσισε παράλληλα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να θεσπιστεί για πρώτη φορά ως απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής στις ΑΕΝ η κατοχή τίτλου σπουδών ή πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2.
ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
Φέτος θα αυξηθεί η μοριοδότηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας για τους υποψηφίους σπουδαστές

ΔΑΚΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αφού η Ελλάδα έχει ανάγκες απο Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης γιατί αυξήθηκε το ωράριο μόνο των Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης; Αντί για αύξηση 2 ωρών στο ωράριο των Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα

-Τι ισχύει για το ωράριο των εκπαιδευτικών

Νομοτεχνική βελτίωση για το ωράριο των καθηγητών (Ψηφίστηκε 28/4/2013)

Σε νομοτεχνική βελτίωση σχετικά με το ωράριο των καθηγητών προχωρά η κυβέρνηση.
Όπως είναι γνωστό, το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή έχει ενταχθεί ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου των καθηγητών κατά δύο ώρες, από το νέο σχολικό έτος.
Όπως ανακοίνωσε ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την προωθούμενη νομοθετική διατύπωση, οι εκπαιδευτικοί με εικοσαετή υπηρεσία θα είχαν αύξηση 4 ωρών, και όχι 2 όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους.
Για τον λόγο αυτό, όπως επισημαίνει, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε πρωτοβουλία και έπειτα από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα καλυφθεί το

Υπόδειγμα Οδηγιών για τους επιτηρητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013

Πατήστε εδώ  για την παρουσίαση της Διευθύντριας του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας Κας Ραχιώτου Λεμονιάς.

ΝΟ.Δ.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ: ΕΥΧΕΣ


Το ταξίδι του ΓΑΠ στην Κόστα Ρίκα που κόστισε 200.000 ευρώ

Τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στη διεύθυνση του ΠΑΣΟΚ ο λογαριασμός για την μετάβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρικα τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου για την ετήσια Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...

Η λυπητερή- όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ- ήταν από τα πρώτα πράγματα που βρήκε στο γραφείο του, κάτω από συγχαρητήρια

Στον κόσμο των συμβασιούχων (και του αυτοκτονικού ιδεασμού…)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σα να μην πέρασε μια μέρα…

Μπορεί να έχουμε πτωχεύσει, μπορεί να κυκλοφορούμε ανά τας Ευρώπας με απλωμένη την χείρα της επαιτείας, μπορεί η καταβολή μισθών και συντάξεων και η διατήρηση των πυλώνων της χώρας (υγεία, άμυνα) να εξαρτάται από τις δόσεις των δανείων και τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε:

Στους συμβασιούχους!

Χωρίς να μπαίνω σε θέματα σχετιζόμενα με την ανάγκη κάθε ανθρώπου να εργαστεί (που συστηματικά συνδέεται με την παροχή της ψήφου του), το γεγονός ότι η πτωχευμένη χώρα που δεν μπορεί να πληρώσει τις εφημερίες των γιατρών της, μετατρέπει πάντα σε μείζον θέμα τους συμβασιούχους, αποδεικνύει πως ορθώς χρεοκοπήσαμε.

Τι άλλο μπορεί να αποδεικνύει το ενδοκυβερνητικό θέμα που ξέσπασε – με τον κ. Ρουπακιώτη να διαφωνεί με την κατάργηση των δικαστικών αποφάσεων, έστω και παρελκυστικών, αν και οι

Ο θίασος της Βουλής με Τσίπρα και Βενιζέλο να τσακώνονται


To έχουμε ξαναγράψει και παλιότερα. Όταν γίνονται σημαντικές συνεδριάσεις στη Βουλή και μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί ο Σαμαράς πρέπει να το… γλεντάει. Αφήνει τον Τσίπρα και το Βενιζέλο να τρώγονται και το απολαμβάνει. Όχι γιατί είναι «κακός άνθρωπος» αλλά γιατί οι άλλοι δύο είναι οι κλασικές περιπτώσεις πολιτικάντηδων από δυο διαφορετικές πλευρές.
Ο μεν Τσίπρας προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι μεγάλος και δεν είναι πρόεδρος του 15μελούς ο δε Βενιζέλος προσπαθεί κι αυτός να αποδείξει ότι παραμένει αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αποτυχία.
Αν διαβάσει κανείς τις ομιλίες των δύο θα καταλάβει ότι το επίπεδο έχει πέσει πολύ χαμηλά.  Διαβάστε για να καταλάβετε:
- Ο Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση για ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας και υποστήριξε

"Ξεμπροστιάζει" το ΔΝΤ για τα προγράμματα "στήριξης" του Νότου: Παταγώδης αποτυχία!

Έκθεση κόλαφος από την Bank of America

Τόσο η Πορτογαλία όσο και η Ιρλανδία πλησιάζουν στο τέλος των προγραμμάτων στήριξης, τα οποία εφαρμόζουν κατόπιν συμφωνίας με την Τρόικα, και σύντομα θα ανακύψει το ζήτημα του τερματισμού αυτών των προγραμμάτων. Ωστόσο, η επιτυχής… «αποφοίτηση» μιας χώρας από πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι δύσκολη, ενώ τα εμπειρικά στοιχεία σχετικά με την επιτυχία προηγούμενων προγραμμάτων του ΔΝΤ είναι στην καλύτερη περίπτωση ασαφή, τονίζει σε έκθεσή της η Bank of America ...
σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr
Ο μοναδικός τρόπος να αξιολογηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα η επιτυχία αυτών των προγραμμάτων στήριξης είναι, σύμφωνα με τους

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΕΡΡΩΝ


Αποσπάσματα από ραδιοφωνική συνέντευξη του Προέδρου της ΟΛΜΕ στον RealFM

Χρωστάς στην εφορία; Μάθε πότε διαγράφονται τα χρέη σου!!!


Χρωστάς στην εφορία; Μάθε πότε διαγράφονται τα χρέη σου!!!Την διαγραφή των χρεών των φορολογουμένων, υπό προϋποθέσεις και αφού πρώτα έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης, προβλέπει το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το financialpress.gr σας παρουσιάζει με μορφή ερώτησης απάντησης τα σημαντικότερα σημεία της συγκεκριμένης διάταξης.
Ποιες οφειλές θεωρούνται ανεπίδεκτες είσπραξης;

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο καθώς και συμβεβαιωμένες οφειλές προς τρίτους χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη αλλά και των συνυπόχρεων του. Θα πρέπει επίσης να προκύπτει ότι δεν σας οφείλουν τρίτοι κάποιο ποσό, διότι αυτό θα εισπραχθεί υπέρ του δημοσίου και αν έχετε ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία, η πώλησή τους δεν μπορεί να

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ξύλο στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ξύλο στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων!Μπουνιές και κλωτσιές στο συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ – Τις “έφαγε” γυναίκα πρώην βουλευτής!!
  • Γυναίκα πρώην βουλευτής του κόμματος δέχτηκε κλωτσίες και μπουνιές
  • Έτρεχαν να τους χωρίσουν και να σηκώσουν από το πάτωμα την πρώην βουλευτή
  • Δείτε φωτογραφίες από την ώρα του ξυλοδαρμού
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην βουλευτής του κόμματος στο υπόλοιπο Αττικής Ευγενία Αρβανίτη – Πρεβεζάνου δέχτηκε επίθεση με γροθιές και

Φωκικός- ΑΟΚ 3-2: Το ήθελαν περισσότεροι οι γηπεδούχοι…

Φωκικός- ΑΟΚ 3-2: Το ήθελαν περισσότεροι οι γηπεδούχοι…Ο ΑΟΚ αν και προηγήθηκε στο ημίχρονο, δεν άντεξε στην επανάληψη.
Δέχτηκε 2 γκολ από το 67` και μετά, φτάνοντας έτσι σε μια νέα εκτός έδρας ήττα. Ο Φωκικός το ήθελε περισσότερο αφού παλεύει για την παραμονή του και τελικά κατάφερε στο τέλος να χαμογελάσει. Μάλλον δίκαια κατέκτησε τους 3 βαθμούς της νίκης. Ο ΑΟΚ φάνηκε μόνο στα πρώτα 45` λεπτά, όπου βγήκε καλά στην κόντρα επίθεση και πέτυχε 2 γκολ. Το μυαλό όμως όλως είναι στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν. Κακά τα ψέματα. Η ομάδα στο αγωνιστικό μέρος έχει κέρδος μόνο από τις εμπειρίες που αποκτούν τα παιδιά από την Κ20 που έγιναν επαγγελματίες.
Ο Γιώργος Μαραντάς ξεκίνησε το παιχνίδι με Σουλογάνη τερματοφύλακα. Δεξιά και αριστερά στην

Οι Γερμανοί θεωρούν απειλή το Ισλάμ

  Ένας στους δύο Γερμανούς θεωρεί ότι το Ισλάμ αποτελεί απειλή και ότι δεν έχει θέση στην Γερμανία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «Μόνιτορ θρησκείας» του Ιδρύματος Bertelsman, η οποία δημοσιεύεται αποκλειστικά σήμερα στην εφημερίδα «Welt am Sonntag». Στην ίδια έρευνα ωστόσο καταδεικνύεται ότι η δημοκρατική συνείδηση είναι ισχυρότερη μεταξύ των μουσουλμάνων της Γερμανίας από ό,τι μεταξύ των κατοίκων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
Όπως επισημαίνεται, το 50% των Γερμανών πιστεύει ότι το Ισλάμ δεν ταιριάζει στην χώρα του, αλλά την ίδια άποψη διατυπώνει και το 18% των μουσουλμάνων που

Οι Κούρδοι της Συρίας δηλώνουν ότι ξέρουν ποιοι κρατούν τους δυο μητροπολίτες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κουρδικού Πρακτορείου Firat News, o Στρατός Λαϊκής Άμυνας του Δυτικού Κουρδιστάν (YPG), εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η οργάνωση που απήγαγε τους δυο μητροπολίτες στη Συρία, είναι η ισλαμιστική Feteh El-Hesun, η οποία ανήκει στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος, ως γνωστόν, στηρίζεται ανοικτά από την Τουρκία.
Πάντα σύμφωνα με τον YPG, δόθηκε από τους Κούρδους διορία προς τους ισλαμιστές της Feteh El-Hesun να απελευθερώσουν τους δυο μητροπολίτες, ειδάλως οι μονάδες του κουρδικού Στρατού Λαϊκής Άμυνας θα πραγματοποιήσουν επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους, δείχνοντας

Μία ανάλυση για το τι αλλάζει στην Τουρκία, μετά τη συμφωνία Ερντογάν-Οτζαλάν, και πώς αυτό θα επηρεάσει Κύπρο και Ελλάδα!

Από τη στήλη αυτή έχουμε κάνει αρκετές αναφορές στα τεκταινόμενα και στις εξελίξεις στην Τουρκία και στο Κουρδικό, γιατί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν την Κύπρο και την Ελλάδα, άρα τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτό, για να διαλυθούν ορισμένες απορίες, για τη συχνότητα των αναφορών μας στα συγκεκριμένα ζητήματα, γίνεται γιατί οι αναγνώστες της «δημοκρατίας» και οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να έχουν πλήρη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για κάθε τι που επηρεάζει τη στάση της Άγκυρας απέναντι σε Λευκωσία και Αθήνα, για κάθε τι που μπορεί να επηρεάσει τα επιθετικά σχέδια και την επεκτατική πολιτική της Άγκυρας απέναντι σε Κύπρο και Ελλάδα!
Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στη διαφαινόμενη αλλαγή στάσης του τουρκικού κράτους απέναντι στο ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αφού για πρώτη φορά ομάδες χιλιάδων πολιτών διαδήλωσαν και τίμησαν τους νεκρούς της Γενοκτονίας, σε διάφορες πόλεις, με πιο πολυάριθμη και με ιδιαίτερους συμβολισμούς την εκδήλωση που έγινε στα Τιγρανακέρτα ή Άμιδα των Ελλήνων, το Τιγρανακέρτ των Αρμενίων και το Ντιγιαρμπακίρ των Κούρδων, των οποίων αποτελεί και συμβολική πρωτεύουσα!
Μιλάμε για διαφαινόμενη αλλαγή στάσης της Άγκυρας απέναντι σ’ αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα, γιατί η αποδοχή από πλευράς των αρχών αυτών των εκδηλώσεων -τη στιγμή που μέχρι πριν

Έγγραφα - φωτιά για το κατοχικό δάνειο των Γερμανών


Συγκλονιστικές πτυχές του ζητήματος των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με έγγραφα - φωτιά να αποκαλύπτουν τις ανελέητες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές λεηλασίες που έγιναν από τους Γερμανούς στα χρόνια της κατοχής...

Η Real News που δημοσιεύει τα έγγραφα - φωτιά ζητά μετά από σιγή 65 ετών η ελληνική κυβέρνηση με συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής, να θέσει στη γερμανική κυβέρνηση το ηθικό θέμα που διογκώνεται

Τραγική η κατάντια της Ελληνικής Δημοκρατίας: "Κάτσε κάτω ρε..." - VIDEO

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου, κάποιος βουλευτής του ΚΚΕ αντέδρασε με συνέπεια να εισπράξει τα απαξιωτικά σχόλια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ηλίας Κασιδιάρης γύρισε προς το βουλευτή του ΚΚΕ και του είπε: «Κάτσε κάτω ρε».

Στην συνέχεια ακούστηκε από την πτέρυγα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής: «Σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σχολίασε και αυτός με τη σειρά του: «Μπορείτε να ανάψετε ένα κεράκι στον Λένιν να έχετε ήσυχη την συνείδηση σας».

Υπό πτώχευση όσες χώρες έχουν φυσικό αέριο!

CFDAE7EDF60881EBF0F223B5742A62FBΠοια είναι η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει μία χώρα στην εκμετάλλευση του όποιου ενεργειακού πλούτου διαθέτει; Να …πτωχεύσει. Ή πιο σωστά να επιβιώνει στο όριο μεταξύ πτώχευσης και σωτηρίας. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι μετά από την Ελλάδα και την Κύπρο, τώρα στο στόχαστρο μπαίνει ο Λίβανος,όπου έχει κοιτάσματα φυσικού αερίου!
Ήδη το κλίμα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.
Μια έκθεση της Oxford Analytica “προειδοποιεί” ότι η διαφθορά

Κύπρος: Οχτώ στους δέκα ρίχνουν ευθύνες στην κυβέρνηση Χριστόφια για την κρίση


0F660769252E3D63CC654CAEA060CA83Στην κυβέρνηση Χριστόφια καταλογίζει την κύρια ευθύνη για την κρίση που βιώνει η Κύπρος το 79% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Symmetron Market Research» για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου.
Αντίθετα μόνο το 13% θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.
Ανάλογη εικόνα σχηματίζεται και μέσα στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, με το 50% να ρίχνει την ευθύνη η κυβέρνηση Χριστόφια και το 42% να «δείχνουν» την κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το γεγονός ότι το 84% των ερωτηθέντων απαντά ότι η Κύπρος οδηγήθηκε στο σημερινό αδιέξοδο από το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που επικρατούσε στη

Ριζικές αλλαγές στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Ριζικές αλλαγές στη διαδικασία των μεταθέσεων των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούν να μετατίθενται παντού εντός της επικράτειας, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες φέρνει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος, οι εκπαιδευτικοί που πλεονάζουν και δεν συμπληρώνουν το 75% τουλάχιστον του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων, της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας, «με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται με απόφαση του αρμόδιου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, εξ' ολοκλήρου υπεράριθμοι».

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα χαρακτηριστούν εξ' ολοκλήρου υπεράριθμοι (ολικά υπεράριθμοι)