Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Τέλος εποχής για την αριστερά

Τέλος εποχής για την αριστεράΈχει ξεμείνει από αφήγημα ο πρωθυπουργός μας.

Έργο να παρουσιάσει, δεν έχει. 
  • Το... ραντεβού του με την ανάπτυξη, όλο και αναβάλλεται. 
  • Η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια, φαντάζει ειρωνεία με τους δανειστές να πιέζουν για πρόδρομη εφαρμογή των σκληρών μέτρων του 2020. 
  • Η βεβαιότητά του ότι θα λύσει το Σκοπιανό, εξαερώθηκε και με την ...βούλα Καμμένου. 
  • Η αποθέωση της «κάθαρσης» με λάβαρο την Novartis, του γύρισε μπούμερανγκ που πανικόβλητος πάει να αποφύγει ξεφτιλίζοντας το κοινοβούλιο-και την Δικαιοσύνη. 
  • Το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς, καταβαραθρώθηκε, με χαρακτηριστικότερη ίσως (αλλά όχι μοναδική) την περίπτωση του προταθέντος για διοικητή του ΕΦΚΑ Στάθη Μαρίνου, ενός «παιδιού» του «νέου και άφθαρτου», που αποκαλύφθηκε πιο διαπλεκόμενο από εκείνα του «παλιού»...

Ουδεμία έκπληξη.

Ο κ. Τσίπρας και το τσούρμο που (με δική του επιλογή...) κυβερνάει την χώρα, αποδεικνύονται συνεπείς μ’ αυτό που εξ αρχής ήταν!

Ένα συνονθύλευμα που είτε από ιδεοληψία είτε από ανικανότητα (κατά πάσα βεβαιότητα... φονικός συνδυασμός και των δυο!) δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, δεν είχαν κανένα σχέδιο να την διαχειρισθούν και ζούσαν σ’ ένα παράλληλο κόσμο, που στο μυαλό τους έμοιαζε εφικτός!

Οι άνθρωποι, έχουν δώσει δείγμα γραφής με τις κατά καιρούς «εκτιμήσεις» και «βεβαιότητες», για την αντίληψη που εξέπεμπαν περί πραγματικότητας: οι αγορές θα χόρευαν κατά πώς αυτοί θα βαρούσαν τα νταούλια και τους ζουρνάδες.

Η Μέρκελ «δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση” να μην υποκύψει στην αριστερή αποφασιστικότητα τους. Η Ευρώπη ολάκερη θα υποχρεωνόταν ν’ αλλάξει ρότα, εξ αιτίας των... πεφωτισμένων πιέσεων τους. Οι δανειστές, προ της... απειλής τους για επιστροφή στην δραχμή θα υποχωρούσαν έντρομοι!

Το δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015, θα προκαλούσε σοκ και δέος στην ΕΕ- που είχε ήδη έτοιμο το σχέδιο για το Grexit!

Και μετά, ήρθε η μεγάλη κωλοτούμπα! Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «αυταπάτες», όχι για να ζητήσει συγγνώμην και να διορθωθεί, αλλά για ν’ αποβάλλει και τα τελευταία ίχνη τσίπας που (ίσως) διέθετε και... να επανέλθει δριμύτερος στα ψέμματα και την κοροϊδία!

Το νέο μνημόνιο (με το πρόσθετο βάρος των 100 δισ...), το «πάτσισε» με... το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» το οποίον ποτέ δεν είδαμε, αλλά συνεχίζουμε να ακούμε από έτους εις έτος!

Ο Κατρούγκαλος... αύξησε τις συντάξεις με νέες «διαρθρωτικές» περικοπές, το επιστέγασμα των οποίων θα πανηγυρίσουν οι συνταξιούχοι από 1/1/2019!

Το προσφυγικό, το «τακτοποίησε» πλήρως, με αποτέλεσμα η Μοριά και το απάνθρωπο «καθεστώς» της ν’ αποτελεί καθημερινά σχεδόν πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο.

Κάλεσε τον Ερντογάν στην Αθήνα για να... σηματοδοτήσει την βελτίωση των σχέσεων μας με την Τουρκία εξ αιτίας των χειρισμών του, ο σουλτάνος μας ξεφτίλισε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο και τώρα διεκδικεί ως... τουρκικό έδαφος ακόμη και το Τουρκολίμανο!

Το «συμβάν» στον Έβρο από «σύνηθες» που θα έληγε σε λίγες ώρες,το κατέστησε... διεθνές θέμα με την μεσολάβηση που ζήτησε (και δεν εξασφάλισε...) από Ανατολή και Δύση, και φθάσαμε στο σημείο κυβερνητικός βουλευτής να προτείνει... ανταλλαγή των «ομήρων» με τους 8 Τούρκους φυγάδες!

Το Σκοπιανό που «το είχε» (γι’ αυτό και περιφρόνησε την αντιπολίτευση, την οποία προσπάθησε να διασπάσει με το θέμα...) δεν του βγήκε, και τώρα ο πολυπράγμων Κοτζιάς γυρεύει απεγνωσμένα «διάλογο» με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να συνεπωμισθούν την ευθύνη για το δικό του φιάσκο!

Με λίγα λόγια, από κει που του γένναγαν και τα κοκόρια και κορόιδευε τον κόσμο, τώρα δεν γεννάνε ούτε οι κότες! Δεν του βγαίνει τίποτε!

Και πως να του βγει, όταν τακτικές και «στρατηγικές» (λέμε τώρα...) κινήσεις του, σχεδιάζονται στο γόνατο και αποβλέπουν μονάχα σε επικοινωνιακές «επιτυχίες» δημιουργία εντυπώσεων, και μάλιστα... σύντομης εκ των πραγμάτων ημερομηνίας λήξης;

Αυτός ήταν εξ αρχής ο κ. Τσίπρας και τα τσιράκια του.

Λίγος, αλλοπαρμένος ιδεοληπτικός που ζει (και φαντασιώνεται...) ένα παράλληλο σύμπαν, «οραματιστής» του ανέφικτου, αφού για να επιδιώξεις το εφικτό θέλει ικανότητες, σχέδιο και σκληρή δουλειά...

Όχι πως θα έχει πρόβλημα να... επικαλεσθεί πάλι «αυταπάτες». Απλώς, δεν το παίρνει, πια.

Ο κόσμος μπούχτισε με τις... ωραιοποιήσεις της ανικανότητας και της ιδεοληπτικής ανωριμότητας, τις «αυταπάτες» που επαναλαμβάνονται.

Τα.. προπέρσινα ξινά σταφύλια.


Θάνος Οικονομόπουλος
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου