Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Απειλεί τις ΗΠΑ ο Ερντογάν: «Δεν έχετε το δικαίωμα να είστε στη Συρία»

Τραβάει κι άλλο το σκοινί με τις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σήμερα είπε ότι δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στη Συρία.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερόμενος στην παρουσία των Αμερικανών στο Μούνμπιτς, είπε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς, «δεν έχετε το δικαίωμα να βρίσκεστε εκεί», υποστηρίζοντας πως όσο ακόμη υπάρχει τρομοκρατική απειλή και ιδιαίτερα στη Συρία και το Μούνμπιτς, η Τουρκία δεν θα σταματήσει.

Επανέλαβε δε ότι οι δυνάμεις τον Αμερικανών που βρίσκονται στην περιοχή έχουν στόχο την Τουρκία ή το Ιράν, αλλά όχι τη Ρωσία, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
«Λένε λόγια προσβλητικά για εμάς. Τί λένε; Ότι δεν θα καταφέρουν να βγουν από το Μούνμπιτς. Εσείς δεν έχετε δικαίωμα να βρίσκεστε εκεί. Γιατί σηκώνεστε από εκεί που είστε και έρχεστε εδώ 11 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά; Αυτά τα εδάφη είναι δικά σας;», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Αναμένουμε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ να τοποθετηθεί επί της πολιτικής που στρέφεται εναντίον της χώρας μας και μας μπερδεύει. Αυτοί που μιλούν εκ μέρους του Τραμπ, δεν αντιλαμβάνονται τί λένε», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Σε ομιλία του με θέμα «Περισσότερο πράσινη Τουρκία» στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι θα στείλουν σπόρους πεύκου ταχυδρομικώς σε 23 εκατομμύρια σπίτια, γεγονός που από την αντιπολίτευση επικρίνεται έντονα, θεωρώντας ότι αποτελεί προσπάθεια προπαγάνδας και ότι καταστρέφει ολόκληρα δάση με την απόφασή του αυτή.
Ο Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε πάντως της απόφασής του, λέγοντας ότι μερικές φορές είναι καλό να κόβεις και δέντρα, κάνει καλό στο δάσος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου