Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

AΠΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο

Ενα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά φεστιβάλ με έργα-στολίδια της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς
Ενα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά φεστιβάλ με έργα-στολίδια της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς
Εχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά φεστιβάλ με έργα-στολίδια της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει παρουσιάσει πλήθος καλλιτεχνών προσφέροντας -παράλληλα- στο κοινό μια εμπειρία εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη μουσική διοργάνωση.
Ο λόγος για το 12ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου που πραγματοποιείται, από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, στον ιερό χώρο της Αποκάλυψης με καλλιτεχνικό διευθυντή τον μαέστρο Αλκη Μπαλτά και διοργανωτή το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου. Μάλιστα, το 12ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, παρά τη δύσκολη συγκυρία, θα προσφέρει και πάλι ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα, με πέντε
συνολικά συναυλίες - κάθε μία από τις οποίες έχει το δικό της ξεχωριστό μουσικό χαρακτήρα και περιεχόμενο.
Επιπλέον, εκτός από τα πολύ προσεκτικά επιλεγμένα έργα της παγκόσμιας μουσικής και θρησκευτικής κληρονομιάς που θα ερμηνευθούν, ιδιαίτερη σημασία έχει και η επιμονή του Φεστιβάλ στην αφιέρωση, κάθε χρόνο, μιας βραδιάς στην Προστασία του Περιβάλλοντος, με ειδικά επιλεγμένα τραγούδια από το έντεχνο ρεπερτόριο. Οσο για το πρόγραμμα, είναι για ακόμα μία φορά ιδιαίτερα απαιτητικό και πολυποίκιλο: Ετσι, θα ερμηνευθούν έργα από τη βυζαντινή μουσική κληρονομιά με το ύφος της πατμιακής μουσικής παράδοσης, πολυφωνικά επτανησιακά έργα και κλασικά έργα από το Μεσαίωνα έως τις ημέρες μας.
Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο
Εκδηλώσεις
Και ακόμη, μία από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, του οποίου ποιήματα και στίχοι θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα της τελευταίας συναυλίας του Φεστιβάλ. Στο 12ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου παίρνουν μέρος πολυμελή σχήματα όπως ο Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, το Κερκυραϊκό φωνητικό σύνολο «Ιόνιος Αρμονία», η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, η Χορωδία «Αρμονία» της Πάτμου, η Ορχήστρα Νυκτών Οργάνων «Αττικα». Αλλά συμμετέχουν και διάσημοι ερμηνευτές όπως: η Κύπρια σοπράνο Ελενα Πατσαλίδου, η Ντιάνα Σάδερλαντ και η Ελένη Τσαλιγοπούλου με το σχήμα της.
 Του Γιώργου Βαϊλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου