Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για ΔΕΚΟ - λιμάνια



Σκηνές Φαρ Ουέστ χθες στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να συστήνουν κλίκα, προκαλώντας εμπλοκή στο νομοσχέδιο. Βουλευτές όπως ο Μ. Μπόλαρης, ο Θ. Μωραΐτης, η Θ. Τζάκρη και Γ. Δριβελέγκας, που αντιδρούν στην κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και λιμάνια, κατά τη συνεδρίαση η οποία θα καθόριζε τη στάση του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν λεκτικά στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο, διότι κατά την άποψή τους δεν έθεσε επιτακτικά τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια.

«Θα με τρελάνετε; Δουλευόμαστε μεταξύ μας μου φαίνεται. Παραδώσαμε τη χώρα σε ένα Μνημόνιο,
εκχωρήσαμε τα θέματα ενεργειακής πολιτικής και δεν σας είδα να αντιδράτε τότε» απάντησε φωνάζοντας ο κ. Κουκουλόπουλος προκαλώντας κύκλο έντασης. «Αν νομίζεις ότι θα σε φοβηθούμε επειδή φωνάζεις, γελάστηκες. Είσαι εκτεθειμένος» του απάντησε ο Μ. Μπόλαρης, με τις φωνές των δύο ανδρών να ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής. Μετανιωμένος για τις λευκές εξουσιοδοτήσεις που έδωσε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε και ο Χρ. Αηδόνης, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ξανακάνει το ίδιο λάθος. «Η Βουλή δεν μπορεί να γίνεται πλυντήριο. Πρέπει να έχει λόγο στις αποκρατικοποιήσεις» είπε και ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Τελικά αποφασίστηκε οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και κυρίως η κύρωση κάθε αποκρατικοποίησης από τη Βουλή και το δικαίωμα η απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών να δεσμεύει το υπουργείο να τεθούν ξανά στον κ. Στουρνάρα από τον κ. Κουκουλόπουλο. «Αν δεν τις δεχτεί, θα ξανασυνεδριάσουμε την Τρίτη» είπε ο κ. Σαχινίδης.

Η ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης, με τη ΔΗΜ.ΑΡ. να επιμένει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Χθες ωστόσο αίσθηση προκάλεσε ότι υπήρξε και «γαλάζιο» χτύπημα, και συγκεκριμένα από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είπε ότι για τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια και τον ΟΠΑΠ θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Επιτροπής Οικονομικών.

«Αν δεν υπάρχει, το θέμα θα πρέπει να έρχεται στην Ολομέλεια. Γιατί τη φοβάστε τη Βουλή, κύριοι;» είπε ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα και, κοιτώντας το οικονομικό επιτελείο, ζήτησε να νομοθετεί με βάση την ιδεολογική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν έχει ημερομηνία λήξης.


Γιώργος Λυκουρέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου