Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Τα τζάκια των φαρμακοβιομηγχάνων άρχισαν τον πόλεμο στον Σαμαρά

Από κάποιον φίλο μας που ξέρει τι γίνεται:
Φίλε Δεξί Εξστρέμ,
Χθες μου προξένησε έκπληξη η ομαδική επίθεση με παρόμοια άρθρα από όλο το πολιτικό φάσμα των ΜΜΕ προς τα γενόσημα φάρμακα (σε άσχετες μεταξύ τους εφημερίδες όπως ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΟ ΧΩΝΙ(!), και το ΠΑΡΟΝ – όπως βλέπεις έχουν επιλέξει τα πάντα από αναγνωστικό κοινό από Συριζαίους, Δεξιούς, Πασόκους, Συνωμοσιολόγους κ.α. – πάντα με αντιμνημονιακή ρητορική).

Δες π.χ. εδώ στη σελίδα των γνωστών φαρμακοβιομηχάνων: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/243211/syssomos-o-typos-kata-tis-merkel-gia-ta-anonyma-genosima
Ποιος ενορχηστρώνει αυτή την επίθεση; Μα φυσικά τα ελληνικά τζάκια των φαρμακοβιομηχανιών (που μην ξεχνάμε τι ρόλο έπαιξαν το βρώμικο 2000 στο χρηματιστήριο όπως η μετοχή της LAVIFARM για παράδειγμα).
Το επιχείρημά τους είναι ότι τα ανώνυμα γενόσημα (που προέρχονται από άλλες χώρες και όχι απ’ τους δικούς μας νταβατζήδες) είναι επικίνδυνα για την υγεία, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει όπως έχει ειπωθεί άπειρες φορές παλιότερα που είχε ξανανοίξει η σχετική συζήτηση.
Τι επιδιώκουν; Μα φυσικά να στριμώξουν το Σαμαρά να αναγκαστεί να πάρει πίσω το νόμο για τα γενόσημα και να συνεχίσει το δημόσιο σύστημα υγείας να χρυσοπληρώνει τα original φάρμακα των νταβατζήδων.
Εδώ έχω να πω τρία πράγματα:
1ον Όταν μιλάμε για γενόσημα μιλάμε για πατέντες οι οποίες έχουν λήξει και μπορεί ο καθένας να τις χρησιμοποιήσει για να κατασκευάσει αντίγραφα φάρμακα. Στη συζήτηση που είχε γίνει για τα γενόσημα πριν από καιρό δε βρέθηκε ούτε ένας γιατρός να πει ότι είναι επικίνδυνα (ακόμα κι εκείνοι που είναι στο payroll των ντόπιων φαρμακευτικών βιομηχανιών μιλούσανε ότι δεν θα υπάρχει όφελος για το ΕΣΥ και όχι ότι τα γενόσημα είναι επικίνδυνα)
2ο και κυριότερο ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ όπως μπορείς να δεις απ’ αυτή τη λίστα: http://www.europages.gr/katalogos-epikheiriseis/did-07/hc-07225/cc-GRC/apotelesmata.html. Άρα για τι μιλάμε; Για κακά και καλά γενόσημα; Για ανώνυμα και επώνυμα; Αφού όλα τα φάρμακα απ’ όπου κι αν προέρχονται υφίστανται τον (ίδιο – έστω και με τις υπάρχουσες αδυναμίες του) έλεγχο των υπηρεσιών υγείας.
3ο εκείνοι που πραγματικά θα πληγούν από την κυκλοφορία των γενόσημων φαρμάκων είναι τα ίδια τα τζάκια των ελλήνων μεγαλοκαρχαριών της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό προετοιμάζουν το έδαφος εκβιαστικά ώστε ο Σαμαράς αποδυναμωμένος να υποχωρήσει (με πρώτο βιολί τον γνωστό εκβιαστή και εκτελεστή συμβολαίων – ονόματα δε λέμε).
Ελπίζω ο κόσμος να ενημερωθεί και να ξυπνήσει γιατί οι δαγκάνες των τζακιών είναι αδυσώπητες.

Φιλικά Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου