Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Γ. Στουρνάρας: Θα διαπραγματευτούμε ως την τελευταία στιγμή, για τα εργασιακά


Παραμένει η διαφορά με την Τρόικα για το εργασιακό, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν οι προαπαιτούμενες δράσεις και οι λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου.

Βγαίνοντας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: "Τελειώσαμε τον συντονιαμό για τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά στο εργασιακό η τρόικα ήταν αρνητική και για το επίδομα γάμου και για την επεκτασιμότητα της σύμβασης. Για το μεν πρώτο λέει ότι είναι κάτι που έχει ψηφιστεί ενώ το δεύτερο δεν ισχύει σε κανένα μέρος του κόσμου. Η Τρόικα αρνήθηκε και την κύρωση από την βουλή των ιδιωτικοποιήσεων και σωστά, κατά την άποψή μου, αφού δεν θα ερχόταν κανένας επενδυτής αν έπρεπε η κάθε ιδιωτικοποίηση να περάσει από την Βουλή".

Θα διαπραγματευτούμε ως την τελευταία στιγμή, για τα εργασιακά, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του, λίγο νωρίτερα ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι έγινε γενική συζήτηση για τα προαπατούμενα και πρόσθεσε ότι πάνε όλα καλά και ότι σύντομα εντός των προσεχών ημέρων θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην Βουλή.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. Θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο. Νωρίτερα στις 31 Οκτωβρίου, θα κατατεθεί στην Βουλή ο προϋπολογισμός που περιλαμβάνει και το τμήμα των 13,5 δις που αφορά το 2013. Στόχος της κυβέρνησης είναι πάντα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε το Γιούρογκρουπ της 12 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις και να μπουν τα ποσά στον λογαριασμό στις 16 του ίδιου μήνα. Εν τω μεταξύ είναι πάντα ανοικτή η συζήτηση μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ για την επιμήκυνση του προγράμματος για την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου