Την
πρώτη θέση στη λίστα ακρίβειας της Eurostat κατέχει η Ελλάδα για
συγκεκριμένα είδη, όπως το γάλα, η ζάχαρη, τα αυγά, ο καφές, το γιαούρτι
και το βούτυρο, αφού την τελευταία διετία έχουν σημειωθεί αυξήσεις έως
και 27,6% σε βασικά προϊόντα.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύει η
εφημερίδα «Τα Νέα», τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους η ζάχαρη έχει
ανατιμηθεί 14,9% από πέρυσι, τα αναψυκτικά 8,2%, οι χυμοί φρούτων 6,9%,
τα αυγά 6,8%, ο καφές 5,9%, τα νωπά φρούτα 5,7%, τα κατεψυγμένα ψάρια
4,5%, το νωπό παστεριωμένο γάλα 4,4%, τα νωπά λαχανικά 4,3%, η μαργαρίνη
4,2%, το γιαούρτι και το βούτυρο 3,2% κ.λπ.
Ειδικά στην περίπτωση του γάλακτος, το υπουργείο Ανάπτυξης από κοινού
με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί η
διάρκεια ζωής του φρέσκου από 5 σε 9 ημέρες. Κάτι τέτοιο θα έχει ως
συνέπεια να μειωθεί το κόστος επιστροφών που έχουν οι γαλακτοβιομηχανίες
και επομένως να μειωθεί η τιμή του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου