Πηγή: https://myportal.gr/n-kerameos-amp-t-theodorikakos-se-ekdilosi-me-thema-quot-i-ekpaideysi-kai-i-prostasia-toy-politi-stin-ellada-toy-ayrio-quot/
Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2022, να συζητάμε σοβαρά αν πρέπει ή όχι να δημιουργηθεί βιβλιοθήκη σε χώρο που ήταν υπό κατάληψη τα τελευταία 34 χρόνια, τόνισαν από κοινού οι υπουργοί Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, σε εκδήλωση που οργάνωσε η συνδικαλιστική παράταξη “Ενότητα” (που καλύπτει διάφορους κλάδους συμμετέχοντας στην ΓΣΕΕ) με θέμα “Η εκπαίδευση και η προστασία του πολίτη στην Ελλάδα του αύριο”.
Η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε, τόνισε πως οι κύριοι άξονες είναι η “αναβάθμιση ποιότητας, ενίσχυση λειτουργικότητας, προώθηση σύνδεσης με την κοινωνία, εκσυγχρονισμός του ΔΟΑΤΑΠ”.
Η Σύγκλητος κάθε Πανεπιστημίου θα ασχολείται μόνο με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα και όχι με διοικητικά και οικονομικά θέματα, τα οποία μεταβιβάζονται στο Συμβούλιο Διοίκησης.
Επίσης, έκανε αναφορά για μεγαλύτερη χρήση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα μεταπτυχιακά προγράμματα, στην επέκταση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, το “Ελληνικό Erasmus”, κοινά προγράμματα σπουδών διεπιστημονικού χαρακτήρα και διπλά προγράμματα σπουδών (απονομή δύο πτυχίων).
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην ασφάλεια, η οποία όπως είπε, είναι προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας.
Ο Τ.
Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα
υπάρχει πίεση στον Έβρο, “με 1.000 παράνομους μετανάστες να επιχειρούν σε
καθημερινή βάση να περάσουν τα σύνορα”. Τόνισε μάλιστα ότι η Ελληνική Αστυνομία
είναι εκεί και επιτελεί με αυταπάρνηση και σεβόμενη τους διεθνείς κανόνες, το
έργο της. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της “Ενότητας” Τάσος Γκιάτης τόνισε
“αν θέλουμε να μιλάμε για την εκπαίδευση και την προστασία του πολίτη στην
Ελλάδα του αύριο πρέπει να επουλώσουμε τις πληγές του σήμερα”.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου