Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η ΑΘΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Ο ΝΕΟΣ γύρος αντιπαράθεσης που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη Δικαιοσύνη με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το πρόγραμμα των Θρησκευτικών που έφερε ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δείχνει το πρόβλημα της κυβέρνησης να... χειριστεί πολιτικά τη Δικαιοσύνη.
Κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν το ΣτΕ ότι ταυτίζεται με ακραίους και σκοταδιστικούς θεολογικούς κύκλους. Μάλιστα, το υπουργείο πάει την κόντρα ένα βήμα παρακάτω, αφού διαμηνύει ότι θα συνεχίσει την ανανέωση και τον εκδημοκρατισμό των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων, υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωσή του ότι το ΣτΕ ταυτίζεται με ακραίους και σκοταδιστικούς κύκλους .
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σχολιάζει τη δικαστική απόφαση τονίζοντας ότι το σκεπτικό της είναι βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων. Το συμπέρασμα από αυτή τη νέα κόντρα είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί πολιτικά αποφάσεις της Δικαιοσύνης που δεν της είναι αρεστές, με αποτέλεσμα να επιτίθεται άγαρμπα στους δικαστές και στο τέλος να χάνει το παιχνίδι με την κοινή γνώμη. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση είναι σαν τον Ιανό. Το ένα της πρόσωπο είναι αριστερό και το άλλο φιλελεύθερο, σαν να έχει βγει από τη Σχολή του Σικάγου. Το αριστερό της πρόσωπο, λοιπόν, δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχει ένας θεσμός, μια εξουσία, στη χώρα που έχει αντίθετη άποψη με αυτήν.
Και η αλήθεια είναι ότι οι αριστεροί, εκτός από το σύνδρομο της καταδίωξης που τους κατατρέχει, έχουν και μεγάλο πρόβλημα όταν κάποιοι τους... αντιμιλούν.
Επειδή όμως η Ελλάδα είναι δημοκρατία και όχι σοβιετία, οι θεσμοί πρέπει να είναι σεβαστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου