Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Τα θρησκευτικά. Τι πονεμένη ιστορία στ' αλήθεια.

Τα θρησκευτικά.Τι πονεμένη ιστορία στ'αλήθεια.
Απο την μια μεριά ένας υπουργός που τον καταγγέλουν ότι ήταν νεωκόρος και ψάλτης.Στ'αλήθεια τι θα τράβηξε αυτός ο άνθρωπος για να χει τόσα απωθημένα.
Από την άλλη η "εκκλησιά " μας η οποία ξαφνικά κατάλαβε ότι χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά και για λόγους τακτικής πρέπει πριν να είναι αργά να αμυνθεί.Είναι άραγες τόσο απλό το θέμα?
Για να δούμε την μεριά του Υπουργείου.
Σαν μάχιμος Θεολόγος της περασμένης όμως δεκαετίας δίδαξα τα υπάρχοντα βιβλία.Κακά δεν ήταν
κακά δεν είναι όμως ούτε τα σημερινά.
Δεν σκεφθήκαμε όμως το σημαντικότερο. Τι Θεολόγους έχουμε να διδάξουν. Εγώ απο τα Σχολικά μου χρόνια θυμάμαι μια Θεολόγο που δεν δίδαξε ποτέ την ύλη που προβλέπονταν.
Εγώ απο την μεριά μου, όσο καιρό δίδαξα παρόλο που η νομοθεσία έδινε το δικαίωμα της απαλλαγής κανένα παιδί δεν επέλεξε τον δρόμο αυτό. 
Αυτή είναι η πρώτη παράμετρος.
Η δεύτερη της πολιπολιτισμικότητας της κοινωνίας μας, αφορά τους γηγενείς?
Εμείς επιλέξαμε την πολιπολιτισμικότητα? 
Μάλλον όχι και φυσικά δεν πιστεύω πως εμείς πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας με το ζόρι , ούτε φυσικά και οι άλλοι που εγκαταβιούν στην χώρα μας. Αν είναι μουσουλμάνοι ας διδαχθούν το Ισλάμ, αλλά παρακαλώ να δικάζονται με βάση τον ισλαμικό νόμο και όχι το Ελληνορωμαϊκό δίκαιο που στην βάση του έχει ενσωματώσει την ηθική διδασκαλία του Ευαγγελίου. 
Αυτή είναι μια λογική αλληλουχία των πραγμάτων.
Αυτοί δε που δηλώνουν άθεοι θα πρέπει σύμφωνα με την παρρησία της γνώμης τους να προσέρχονται για μάθημα και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα αλλά και όλες τις αργίες του Σχολικού έτους που παρεπιμπόντως συμπίπτουν με Εκκλησιαστικές Εορτές.
Αυτά όσον αφορά το κράτος και την κοινή λογική.
Η.Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου