Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Σχόλιο για τα νομικά προβλήματα που υπάρχουν με την απόφαση του ΣΤΕ και το σύστημα επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων.




Όταν έφτιαξαν το νόμο οι Μπαλτάς - Κουράκης γνώριζαν ότι αυτός θα καταπέσει στο ΣΤΕ. Ήθελαν όμως να κάνουν παιχνίδι, το έκαναν, χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψη τους τα αποτελέσματα, όπως η κυβέρνηση σε κανένα τομέα δεν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις, αφού ξαφνικά μια ομάδα από το 3% (για λόγους που όλοι γνωρίζουμε) έφτασε να γίνει κυβέρνηση.

Γνωρίζουν τώρα ότι σε ένα χρόνο από τώρα δεν θα είναι κυβέρνηση, συνεπώς την όποια αλλαγή νόμου επιλογής στελεχών ή την επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου την αφήνουν στην επόμενη κυβέρνηση, οι ίδιοι δεν μπορούν να επιβληθούν στις συνιστώσες.


Για να μην έχουν επιπτώσεις (και προσωπικές) από τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ θα κάνουν κάποια προσαρμογή, δεν ξέρω αν θα είναι αυτό που σήμερα βγήκε σε ιστοσελίδες. Kανένα πρόβλημα δεν θα λύσει, γιατί απλούστατα δεν λύνεται όλο αυτό που δημιουργήθηκε από αυτή την κυβέρνηση.
Εξάλλου πουθενά δεν υπάρχει παραγωγή πολιτικής μόνο διαχείριση κάκιστη, οι μισθοί μόνο να πέφτουν κανονικά και οι εξυπηρετήσεις των ημετέρων γίνονται άριστα. Δεν έχει νόημα να ψάχνουμε αν υπάρχει στρατηγική και κάποιος προγραμματισμός γιατί απλούστατα δεν υπάρχει.

Όμως τα νομικά προβλήματα υπάρχουν, και θα τα υποστούν τα μικρομεσαία στελέχη που δεν διαθέτουν άσυλο και είναι απλά υπάλληλοι. Εν ολίγοις, αχταρμάς, όσοι (εκ του πονηρού επαναλαμβάνω) πίστεψαν και εγώ δεν ξέρω σε τι με τούτους που κυβερνούν, θα πρέπει να κάνουν αυτοκριτική σκληρή και να δούνε τις αλήθειες και την πραγματικότητα.

Βεβαίως μέχρι να φύγουν ποιός ξέρει τι θα έχει μείνει όρθιο.

Και ρωτώ, αν αύριο Δευτέρα καταθέσω στο πρωτόκολλο του σχολείου την απόφαση του ΣΤΕ με την απαίτηση να προσαρμοστεί η διοίκηση (που δεν υφίσταται), να μην λαμβάνει αποφάσεις και να μην υπογράφει παράνομα.

Αν συνεχίσει να το κάνει θα καταθέσω μήνυση εναντίον του Διευθυντή και των Υποδιευθυντών.

Πως πρέπει να ενεργήσουν οι τωρινοί Διευθυντές και Υποδιευθυντές;

Οι τωρινοί Διευθυντές θα πάρουν τα μόρια της  θητείας;

Αν οι τωρινοί Διευθυντές δεν πάρουν τα μόρια της  θητείας (δεδουλευμένα), θα προσφύγουν δικαστικά.

Τα ΠΥΣΔΕ ότι και να πράξουν θα υποστούν μηνύσεις, γι΄ αυτό επισημαίνω ξανά ότι οι επιπτώσεις θα βαρύνουν τα μικρομεσαία στελέχη , αφού παράβαση νομοθεσίας και δικαστικών αποφάσεων δεν επιτρέπεται, οι επιπτώσεις είναι σοβαρότατες.

Ποιός Υπουργός θα  σώσει τους τωρινούς Διευθυντές και Υποδιευθυντές και τους Αιρετούς;


Να πάνε λοιπόν να βρούνε τους κ. κ. Μπαλτά - Κουράκη να τους ορίσουν δικηγόρους υπεράσπισης.

Η ΟΛΜΕ να καλύψει τους αιρετούς, ή να βρει τρόπο μη εμπλοκής τους.

Και η γραφικότητα έχει όρια, εκ του ασφαλούς δεν μπορούμε να παίζουμε με εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και το εκπαιδευτικό σύστημα, με αμπελοφιλοσοφίες ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν υποχρεώνουν την διοίκηση, ας σταματήσει ο άκρατος λαϊκισμός κύριε Υπουργέ της παιδείας μόνο κακό κάνει σε όλους.

Κύριε Υπουργέ!

Είστε επιεικώς "ΤΡΑΓΙΚΟΙ"!!!

"Πετάτε αετό".

Ένας σώφρων δεν υπάρχει ανάμεσά σας;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου