Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η κυβέρνηση καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση



ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ
ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ η κυβερνώσα Αριστερά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά. Είδε σκοταδισμό, οπισθοδρόμηση, μεσαιωνισμό, ένιωσε να απειλείται το κοσμικό κράτος από θεοκρατικού τύπου αντιλήψεις. Όμως δεν σοκαρίστηκε το ίδιο η συγκυβερνώσα δεξιότερα της Δεξιάς. Αντιθέτως, επικρότησε το σκεπτικό της πλειοψηφίας του δικαστηρίου, είπε μπράβο όσο πιο δυνατά και καθαρά μπορούσε να το κάνει.

ΤΗΝ ΩΡΑ που ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Νίκος Φίλης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν επίδειξη οργισμένης αριστεροσύνης, οι συνέταιροι τους στην κυβέρνηση Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωναν απόλυτη σύμπνοια με το μητροπολίτη Πειραιώς, τους θεολόγους και τους γονείς που προσέφυγαν στο Σ.τ.Ε. Οπότε σε ποιον ακριβώς στρέφει τα πυρά της η κυβέρνηση Ποιους ακριβώς δείχνουν τα στελέχη της όταν μιλούν για φονταμενταλιστές
Η ΝΕΟΛΑΙΑ των Ανεξάρτητων Ελλήνων έβγαλε ανακοίνωση για να τονίσει πως π απόφαση του Σ.τ,Ε.  επιβεβαιώνει τα αυτονόητα και πως οι αλλαγές (σ.σ.: της απόφασης Φίλη) είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικές και προκαλούν σύγχυση στους μαθητές . Ο Δημήτρης Κομμένος μίλησε για κατάπτυστη αντίδραση ακροαριστερών , ενώ ο Κώστας Κατσίκης ευχαρίστησε το δικαστήριο για την ακριβοδίκαιο κρίση του . Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ υποκρισία αυτής της έντιμης σχέσης που θα φτάσει μέχρι τέλους αποκαλύπτεται καθημερινά. Και είναι απορίας άξιον το ότι νομίζουν πως ο κόσμος δεν τους έχει καταλάβει. Δεν έχει περάσει δα και πολύς καιρός, ενάμιση χρόνος μόνο, από εκείνη τη συνάντηση του πρωθυπουργού, του Αρχιεπισκόπου και του Πάνου Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου, για να γεφυρωθεί η κρίση που είχε ανοίξει από τα Θρησκευτικά του Νίκου Φίλη. Το χάσμα γεφυρώθηκε, αλλά το τίμημα ήταν η θυσία του τότε υπουργού Παιδείας και η άτακτη υποχώρηση Τσίπρα. Δεν είδαμε όμως τότε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση από τον υπερευαίσθητο σήμερα ΣΥΡΙ ΖΑ, ούτε κάποιο κύμα συμπαράστασης στον Νίκο Φίλη. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο μόνος που δεν έχει αλλάξει θέση όλο αυτό το διάστημα είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας, ο οποίος λέει ανοικτά την άποψή του για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ. Οι υπόλοιποι κάνουν επαναστατική γυμναστική εκ του ασφαλούς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου