Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Κλειστά τα σχολεία λόγω χιονιά στη Φλώρινα - Η αφρικανική σκόνη κάλυψε την Κρήτη (εικόνες)

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Φλώρινας με απόφαση του δήμαρχου Γιάννη Βοσκόπουλου λόγω της χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ αντίθετα οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Η επιδείνωση του καιρού στην πόλη της Φλώρινας έριξε τη θερμοκρασία, ενώ τα πάντα όπως φαίνεται και από φωτογραφίες χρηστών του Facebook τις οποίες αναδημοσιεύει το neaflorina.gr, καλύφθηκαν από μία παχιά στρώση χιονιού.


O καιρός σήμερα: Χιόνια στα ορεινά, βροχές στα βόρεια και κεντρικά και αφρικανική σκόνη στα νότια
Και ενώ σε βόρειες περιοχές της χώρας όπως η Φλώρινα, η Καστοριά και η Πτολεμαΐδα έχουν εκδηλωθεί χιονοπτώσεις και επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, στα νότια και συγκεκριμένα στην Κρήτη το τοπίο θυμίζει Σαχάρα λόγω της αφρικανικής σκόνης.

EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και αφρικανική σκόνη
Η κίτρινη σκόνη την Πέμπτη είχε φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο είναι όλο και πιο συχνό στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες αναγκάστηκαν να κυκλοφορούν με μαντήλια ή μάσκες ώστε να μην την εισπνεύσουν, ενώ  προσήλθαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου 17 άτομα, στο νοσοκομεία των Χανίων και του Ρεθύμνου από 4.

EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου