Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τσίπρας, ο Σιμόν Μπολιβάρ του ευρωπαϊκού Νότου


Όταν ο Αλέξης συνάντησε τον Αλέξη: συμμαχία των χωρών του Νότου απέναντι στη γερμανική κυριαρχία στην Ευρωζώνη, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στους «Νέους Φακέλους» καλώντας τον πρωθυπουργό να κινηθεί άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση».
Καλύτερα θα ήταν να κινηθεί προς την κατεύθυνση της –πάλαι ποτέ- κίνησης των «Αδέσμευτων». Ο Τσίπρας βρίσκεται σε δίλημμα: θα είναι ο νέος Τίτο, ο νέος Νεχρού, ή ο νέος Νάσερ;
Μάλλον κανείς από τους τρεις. Ο Τσίπρας θα είναι ο νέος Σιμόν Μπολιβάρ, που θα αφιερώσει τη ζωή του στην απελευθέρωση των γερμανικών αποικιών του ευρωπαϊκού Νότου.
Σχετικά με τις δυνατότητες διαμόρφωσης μιας τέτοιας συμμαχίας στις σημερινές συνθήκες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να σπάσει η πολιτική των βορείων χωρών και της Γερμανίας να απομονώνουν μία-μία
τις χώρες του νότου για να επιβάλλουν την θέλησή τους. Ειδικά για την Ελλάδα είπε ότι πρέπει να σπάσει η αντίληψη ότι η χώρα μας είναι ειδική περίπτωση.
Έτσι είναι. Η περίπτωση της Ελλάδας είναι ο κανόνας. Αλλά μια γενικευμένη συμμαχία των Νοτίων από τη Γαλλία έως τη Νότια Αφρική θα κατατροπώσει τους Γερμανούς…
«Υπάρχει ο κίνδυνος αυτός ναι» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε από τον Αλέξη Παπαχελά αν έχει «υπολογίσει το ρίσκο… αν υπάρχει ο κίνδυνος να πάμε στη δραχμή και ενδεχομένως σε μια καταστροφή που θα ναι μεγαλύτερη της σημερινής».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος αυτός διότι στο τέλος της μέρας δύο εκδοχές μπορεί να υπάρξουν. Ή να υποχωρήσει η Γερμανία και αυτό θα είναι μια νίκη όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά για όλους τους λαούς του νότου, ή να προχωρήσει σε επιλογές διάλυσης της ευρωζώνης ή κατακερματισμού της ευρωζώνης σε δύο ταχύτητες ή σε σενάρια τα οποία εν πάσει περιπτώσει δεν είναι σήμερα και τόσο εύκολα να τα εξηγήσουμε με βάση τη λογική».
Δύο εκδοχές, εξήντα σενάρια, τριακόσιες υποπεριπτώσεις. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα, υπολογισμένα, προγραμματισμένα. Με τον Αλέξη στο τιμόνι, οι ναυαγοί μεσοπέλαγα, θα εκτιμήσουν την τύχη τους να μην βρίσκονται στη χώρα…
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που τον ενημέρωσε για το τελευταίο Eurogroup για την Κύπρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στη συνεδρίαση αυτή οι χώρες του Βορρά διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και τελικά επιβλήθηκε η γνωστή λύση. Γι’ αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, πρέπει να σπάσει η αυταπάτη των χωρών του Νότου ότι αν τα έχουν καλά με την ισχυρό θα πάνε καλά τα πράγματα.
Δεν διευκρίνισε αν αυτό του το είπε ο Στουρνάρας ή αν αυτό το κατάλαβε μόνος του ή έπειτα από σύσκεψη των «Προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για την Κύπρο, που δεν έχει έναν Τσίπρα να της λύσει τα προβλήματα. Οι αποστάσεις και από τον σύντροφο Χριστόφια κρίθηκαν απαραίτητες για να μην υπάρξουν κακοί συνειρμοί στους ψηφοφόρους…
Στην ερώτηση με ποιον θα κυβερνήσει τη χώρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το που θα λάβει ισχυρή λαϊκή εντολή, θα καταθέσει το πρόγραμμά του και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα το ακολουθήσουν δυνάμεις, διαφορετικά, πρόσθεσε, θα έχουν την ευθύνη μιας μεγάλης αστάθειας της χώρας.
Οι «Ανεξάρτητοι» πάνε δηλαδή για εξαρτημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου. Δυο Υπουργεία πάνω, έξι ΔΕΚΟ κάτω, καλή θέληση να υπάρχει και θα τα βρουν. Κι αν δεν φτάνουν για σχηματισμό Κυβέρνησης οι «αερόσολες» των ΑΝΕΛ, όλοι οι καλοί χωράνε…
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι «το ευρώ δεν είναι βιώσιμο αν μια χώρα όπως η Ελλάδα, που έστω και μικρή αλλά είναι το 3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, φύγει από αυτό», ενώ «θα καταρρεύσει άμεσα αν αυτό συμβεί και για μια χώρα όπως η Ιταλία που είναι 8 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι ο κυρίαρχος εκβιασμός από την πλευρά των φίλων μας των Γερμανών μπορεί να αντιστραφεί».
Αν δεν διαβάζει Βαρουφάκη τα βράδια κρυφά από τον Λαφαζάνη, ο Αλέξης είναι ο νέος Τζων Νας. Θα γίνει ο αναθεωρητής της θεωρίας παιγνίων, αφού πρώτα διαλύσει τον Βορρά.
Το μόνο σημείο που δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΕΚ είναι τι θα κάνει όταν χιλιάδες Βορειοευρωπαίοι κατακλύσουν τη χώρα μας, ζητώντας ένα κομμάτι ψωμί.
Απορρίφθηκε ως σεξιστικό το πρόγραμμα κοινωνικής ενσωμάτωσης για ξανθιές του Βορρά, παρά την συγκλονιστική εθελοντική παρουσία ημεδαπών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει με μνημονιακό σχέδιο, ούτε θα βάλει νερό στο κρασί του.
Μόνο πάγο στο ούζο και δύο καφάσια μπύρες…
Είπε χαρακτηριστικά ότι «θα βρεθούν πρόσωπα και δυνάμεις που θα στηρίξουν μια νέα εθνική προσπάθεια και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί μια αριστερή κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με εντολή για σκληρή σύγκρουση στην Ευρώπη «για να σώσουμε την πατρίδα μας».
Η πυγμή που έχει επιδείξει στη μέχρι τώρα πορεία του, αποτελεί εχέγγυο, ότι στα πάντσερ θα αντιτάξουμε αγνό παρθένο βούτυρο…
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «δε θα κυβερνήσουμε μόνοι μας διότι αντιλαμβανόμαστε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μία μόνο πολιτική δύναμη».
Αυτά έλεγε και ο ΓΑΠ και έγινε εισηγητής Συνεδρίων…
Το καλύτερο ήταν προς το τέλος: «Η δικιά μας αντίληψη είναι ότι είναι τελείως λαθεμένη στρατηγική αυτή που εκφώνησε ο κ. Σαμαράς ο οποίος μίλησε για ευρωπαϊκή ΑΟΖ και για ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα. Μα τι; Να πάμε να συνεκμεταλλευτούμε τους ενεργειακούς μας πόρους με τους δανειστές μας; Δηλαδή να πάμε σε ένα συμψηφισμό αργά ή γρήγορα και αν υπάρχουν ενεργειακοί πόροι να εξανεμιστούν στη βάση του χρέους και των δανείων που μας έχουν δώσει. Αυτή είναι μια τελείως λάθος πολιτική.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για «ευφυή κίνηση» είναι οπορτουνιστής, Μαοϊκός, εχθρός του προλεταριάτου ή εκφράζει και άλλους μες το ΕΚΜ;
Τα ρέστα του όμως τα έδωσε σε αυτό το σημείο: «πιστεύω πραγματικά ότι αυτό που θα μας φέρει στην εξουσία δε θα είναι ο θυμός, η απόγνωση ή η κατάθλιψη, αλλά η ανάγκη. Η ανάγκη να διεκδικήσει κανείς μια διαφορετική προοπτική. Έχω απόλυτη επίγνωση, ότι το 27% που πήραμε τον Ιούνιο, και το ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερο που θα πάρουμε τις επόμενες εκλογές, δε θα είναι ένα ποσοστό συνειδητοποιημένων αριστερών που ξαφνικά γίνανε Σύριζα. Θα είναι ένα ποσοστό που θα αποτελείται από Έλληνες και Ελληνίδες διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων που θα συγκλίνουν σε ένα, ότι πρέπει να δώσουμε όλοι μας το βάρος και τη δύναμή μας να πετύχουμε. Να κάνουμε μια προσπάθεια να φύγει η χώρα από αυτήν τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, αυτό είναι που με βαραίνει. Όχι εμένα, όλους όσους θα αναλάβουν και την ευθύνη»…
Ελάτε όλοι, ελάτε όπως είστε, με όλες τις απόψεις σας, για όλους υπάρχει θέση κάτω από τον ήλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Συνειδητοποιημένοι κομμουνιστές, ασυνείδητοι αριστεροί, νοσταλγοί του Γκέμπελς, λάτρεις των αεροψεκασμών, οπαδοί του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς, ΣΥΡΙΖΑ θρησκεία, Σκουρλέτη με Δρίτσα, Ντάτσουν Αντύπας και χάνι της Γραβιάς….
Μ.Ο.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου