Τρίτη 23 Απριλίου 2013

"Εμείς κτυπήσαμε στη Δαμασκό την Χεζμπολάχ"


F15ISRAELXL1 0
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν επιβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του είχε προβεί στην αεροπορική επιδρομή τον Ιανουάριο κοντά στη Δαμασκό, όταν καταστράφηκαν αντιαεροπορικά συστήματα BUK-M1 τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν στην Χεζμπολάχ.
"Όταν πέρασαν την κόκκινη γραμμή, δράσαμε", δήλωσε ο Γιαλόν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, ο οποίος επισκέπτεται το Ισραήλ - αναφερόμενος προφανώς σε μια επιδρομή εναντίον μιας οχηματοπομπής που μετέφερε όπλα, την οποία είχε επιβεβαιώσει εμμέσως στις 3 Φεβρουαρίου και ο προκάτοχός του, Εχούντ Μπαράκ.
Η επιδρομή αυτή, την 30ή Ιανουαρίου, είχε στόχο σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές μια οχηματοπομπή που μετέφερε πυραύλους εδάφους-αέρος, καθώς και κτίρια ύποπτα για αποθήκευση 
χημικών όπλων.

Σύμφωνα με τον Γιαλόν, η παράδοση συριακών χημικών όπλων σε οργανώσεις είναι μια κόκκινη γραμμή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει "υπέρβασή της".
Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε την Πέμπτη στο δημόσιο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε ανησυχίες ότι «όπλα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ισορροπία των δυνάμεων στη Μέση Ανατολή είναι πιθανό να πέσουν στα χέρια των τρομοκρατών αυτών». Ο Νετανιάχου κατονόμασε τη Χεζμπολάχ, την αλ Κάιντα καθώς επίσης και οργανώσεις που συνδέονται με αυτήν στους κόλπους της συριακής εξέγερσης. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου