Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του ΟΠΑΠ;

TSIPRAS OPAPΣε υψηλούς τόνους απάντησε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ αφήνοντας αιχμές πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κάνει ότι μπορεί για να ματαιώσει την «προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση» και θέτει ως παράδειγμα όχι μόνο την περίπτωση του ΟΠΑΠ, αλλά και εκείνες της COSCO και στις Σκουριές.
«Και επειδή δεν έχουν κανένα επιχείρημα, καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα – ψεύδη, συκοφαντίες και απειλές – τώρα πια και σε ανοησίες» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει « Ο μόνος που τελικά αντιδρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν θα του περάσει ούτε αυτή τη φορά. Ας πει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί, πολεμώντας την αποκρατικοποίηση
του ΟΠΑΠ…».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«O ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγάλει τη Χώρα από την κρίση.
Δεκάδες τα παραδείγματα, από την COSCO και την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ως την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.
Και επειδή δεν έχουν κανένα επιχείρημα, καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα – ψεύδη, συκοφαντίες και απειλές – τώρα πια και σε ανοησίες.
Τους πληροφορούμε λοιπόν, ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 2012 ήταν 505 εκ. , άρα το ποσό των κερδών, το οποίο αντιστοιχεί στο 34% που ανήκει στο Δημόσιο και το οποίο θα πωληθεί, είναι 171,7 εκ.
Ας περιμένουν λοιπόν, να δουν το τελικό ποσό στο οποίο θα ανέλθει το τίμημα για το 34% του ΟΠΑΠ. Δεν θα είναι ούτε διπλάσιο ούτε τριπλάσιο. Θα είναι παραπάνω και μάλιστα σε εποχές βαθειάς κρίσης. Και δεν υπολογίζει καν το φόρο επί των μεικτών κερδών του ΟΠΑΠ, που θεσπίστηκε από τη σημερινή Κυβέρνηση και θα εξακολουθήσει να εισπράττεται από το Κράτος τα επόμενα χρόνια. Ο φόρος αυτός ήδη απέφερε 85 εκ. στο Δημόσιο ταμείο, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013! Ο διαγωνισμός έγινε με διαφάνεια, που εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν υπήρξε η παραμικρή ένσταση, ούτε για τους όρους του διαγωνισμού ούτε για τη διαδικασία. Ο μόνος που τελικά αντιδρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν θα του περάσει ούτε αυτή τη φορά. Ας πει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί, πολεμώντας την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου