Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Eίναι άλλης «πάστας» άνθρωποι

ΣΥΡΙΖΑ: Eίναι άλλης «πάστας» άνθρωποιΔιαβάζω πως η υπόθεση του Π.Καμμένου μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Το ίδιο είχε ειπωθεί και στις αρχές του καλοκαιριού για την υπόθεση Γιαννουσάκη- Noor -1, παλαιότερα λόγω της μη υπερψήφισης του τέταρτου μνημονίου και «πάει λέγοντας».

Όσοι διακινούν παρόμοιες απόψεις είτε εκφράζουν τους μύχιους πόθους τους είτε δεν έχουν κατανοήσει την φύση του ΣΥΡΙΖΑ. Την ψυχοσύνθεση αυτών των ανθρώπων.

Δεν είδαν με τι ευκολία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν την υπόθεση της εταιρείας του Φλαμπουράρη, τα μετρητά της μητέρας Βαλαβάνη, το δυστύχημα της Αίγινας με τους τέσσερις νεκρούς, το ταξίδι του Παππά στην Βενεζουέλα και άλλα πολλά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η αμείλικτη λογική των αριθμών. Η ακλόνητη πλειοψηφία των 153 βουλευτών αποτελεί την κολυμπήθρα του Σιλοάμ όλων των σκανδάλων που έχουν εμφανισθεί στο διάστημα 2015-2017.

Η στράτευση με φανατισμό στην ιδέα της «πρώτη φορά Αριστεράς» και ο φόβος της απώλειας του εξαχίλιαρου, έχουν καταστήσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μπετόν –αρμέ. 
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ψεκάζουν, σκουπίζουν, τελειώνουν, με συνοπτικές διαδικασίες είτε δια βοής είτε δι΄ανατάσεως των χεριών.

Το όριο της ηθικής τους αντοχής αποδεικνύεται απεριόριστο.

Να υπενθυμίσω στον αναγνώστη, πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κινδύνεψε να ανατραπεί γιατί βουλευτές της, είχαν διαφωνήσει για την ημερομηνία λήξεως στο γάλα και για τον ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια.

Δεν γνωρίζω αν με τα όσα ψηφίζουν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να κλαίμε ή να γελάμε με την τότε συμπεριφορά κάποιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, για να γίνονται οι συγκρίσεις και για να φαίνεται και από μια άλλη οπτική, τι δυσκολίες είχε να αντιμετωπίσει εκείνη η κυβέρνηση. Και όμως τα κατάφερε.

Σήμερα, δεν πρέπει να τρέφουμε καμιά αυταπάτη. Τίποτα δεν πρόκειται να κλονίσει την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτή είναι η δύναμη του Α.Τσίπρα.

Γνωρίζει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν όποτε αυτός το κρίνει και μέσα στο πολιτικό κλίμα που αυτός θα δημιουργήσει. 
Συγχρόνως, κάνει συμφωνίες με όλους τους ολιγάρχες που έχουν απομείνει και εκμεταλλεύεται την προκλητική ανοχή που του δείχνουν οι εταίροι μας, καθώς υπογράφει, αναίμακτα, ό,τι του ζητήσουν.

Προσπαθεί να αποκόψει την Νέα Δημοκρατία από όλα τα κέντρα εξωθεσμικής ισχύος και έτσι να την οδηγήσει στην προεκλογική περίοδο αποδυναμωμένη, σε επίπεδο πολιτικής επιρροής και επικοινωνίας.

Βέβαια, αυτό λύνει τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν θα γίνει πρωθυπουργός, καθώς δεν θα έχει να εξοφλήσει κανένα γραμμάτιο. 
Όμως μέχρι τότε θα έχει μπροστά του την διαπλοκή—παλιά και νέα-- που παίρνει ό,τι ζητεί από την κυβέρνηση, και με το παραπάνω. 
Και την στηρίζει διακριτικά ή ξεδιάντροπα.

Ο τρόπος που αντιμετώπισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ—ΑΝΕΛ όλα τα παρεμφερή προβλήματα, προδικάζει και την μελλοντική συμπεριφορά της. 
Ο,τι και να προκύψει θα το αντιμετωπίζει με την σιδερένια πειθαρχία των 153 βουλευτών.

Γιατί στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία της πατρίδας μας οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν το απαιτήσουν 151 βουλευτές.


Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου