Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Η Αθήνα πνίγεται και ο Τσίπρας «κουκιά σπέρνει» με το Λίαρ τζετ στη Σουηδία

Η κυβέρνηση μοιάζει χαμένη στην προσπάθεια να χειριστεί το ανθρώπινο δράμα στη Δυτική Αττική - Ο πρωθυπουργός συμμετέχει σήμερα στη «διάσκεψη κορυφής για κοινωνικά θέματα για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη»
Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των φονικών πλημμυρών της Δυτικής Αττικής, στις οποίες χάθηκαν 16 άνθρωποι και καταστράφηκαν περιουσίες χιλιάδων άλλων, σε μία πρωτοφανή τραγωδία.

Ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο εμφανίστηκε στον τόπο της τραγωδίας 30 ώρες μετά, - μόλις χθες το απόγευμα - επιλέγοντας να κάνει μία ολιγόλεπτη επιφανειακή και πρόχειρη επίσκεψη, χωρίς καν να έλθει σε επαφή με οικογένειες θυμάτων ή με περιοχές που τα προβλήματα είναι δυσθεώρητα, αλλά φρόντισε αμέσως μετά να αναχωρήσει για μία εκδήλωση στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, δίνοντας την εντύπωση αμεριμνησίας και εφησυχασμού.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός φάνηκε ότι απλώς ενέταξε την επίσκεψη αυτή στη διαδρομή του από το κέντρο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, απ’ όπου πήρε το κυβερνητικό λίαρ τζετ για το ταξίδι του. 
Η Αθήνα πνίγεται και ο Τσίπρας «κουκιά σπέρνει» με το Λίαρ τζετ στη Σουηδία
Άφησε έτσι την εντύπωση ότι εάν το αεροδρόμιο, όπου έχουν έδρα τα κυβερνητικά αεροσκάφη ήταν κάπου αλλού, τότε δεν θα περνούσε ποτέ από τη Μάνδρα, για να δει έστω κι έτσι ένα μέρος της βιβλικής καταστροφής.

Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε ακόμα και να αναβάλει το ταξίδι του στο Γκέτεμποργκ, όπου θα παραστεί ουσιαστικά σε μία συζήτηση πανηγυρικού χαρακτήρα, με ελάχιστο νόημα και επιρροή στις ευρωπαϊκές διεργασίες και να δείξει έτσι ότι εννοεί τη κίνηση που είχε κάνει μία μέρα νωρίτερα, όταν κήρυξε την Πέμπτη Ημέρα εθνικού πένθους.

Παρά ταύτα υποβάθμισε τη σημασία της δικής του παρουσίας στον συντονισμό και τον έλεγχο των σοβαρών και απολύτως αναγκαίων κυβερνητικών ενεργειών, που πρέπει να γίνουν το συντομότερο για να βοηθηθούν οι πληγέντες να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς μοιάζει χαμένη στην προσπάθεια να χειριστεί το ανθρώπινο δράμα στη Δυτική Αττική, αλλά και απορροφημένη στην προσπάθειά της να αποσείσει από πάνω της τις όποιες ευθύνες για την καταστροφή.

Οι καταγγελίες για καθοριστικές παραλείψεις των τελευταίων χρόνων στα αντιπλημμυρικά έργα, ιδίως της περιφέρειας Αττικής, αλλά και για την ελλιπή προετοιμασία και την καθυστερημένη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού τα τελευταία 24ωρα, παρότι ήταν γνωστό ότι θα χτυπούσε η θεομηνία, έχουν πάρει μία ανεξέλεγκτη ορμή. 

Η οργή των κατοίκων, αλλά και οι αποκαλύψεις φορέων και επιστημόνων, δεν αφήνουν περιθώρια στην κυβέρνηση να διαφύγει των ευθυνών αυτών, με αποτέλεσμα ο κλοιός της σκληρής κριτικής να σφίγγει.

Κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στους προηγούμενους, ακόμη και να καταφύγουν στη συνήθη για τέτοιες περιπτώσεις ενοχοποίηση των πολιτών, ωστόσο φαίνεται όλο και καθαρά πλέον ότι την τελευταία τριετία υπήρξε αβελτηρία και μοιραία καθυστέρηση στην εκτέλεση προστατευτικών έργων. Ακόμη κι αν το μπαλάκι δηλαδή πάει στις «διαχρονικές ευθύνες», το κάδρο περιλαμβάνει πλέον και τη σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα σε κεντρική θέση.



Το Γκέτεμποργκ Για την ιστορία, ο πρωθυπουργός συμμετέχει σήμερα στη «διάσκεψη κορυφής για κοινωνικά θέματα για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη» που συγκαλούν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως το μεσημέρι και αμέσως μετά θα υπάρξει τελετή υπογραφής της «Διοργανικής Διακήρυξης» και οικογενειακή φωτογραφία!

Στη συνέχεια προβλέπεται γεύμα εργασίας των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων με θέμα την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Θα κάνουν… μεγάλες χαρές στη Δυτική Αττική, μόλις πληροφορηθούν τα αποτελέσματα της διάσκεψης αυτής -αυτό ακριβώς περιμένουν αυτή την ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου