Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ: Η αγωνία των φτωχών φοιτητών που δεν πήραν μετεγγραφή!



Να σταματήσει να παίζει με την αγωνία χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι δεν μπορούν να σπουδάσουν λόγω αδυναμίας των οικογενειών τους να τους στηρίξουν οικονομικά, κάλεσε η Νέα Δημοκρατία το υπουργείο Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί 43 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της αναπληρωτού τομεάρχου Παιδείας Μαρίας Αντωνίου, έφερε στη Βουλή το φλέγον ζήτημα της απόρριψης αιτήσεων μετεγγραφών χιλιάδων φοιτητών, παρά το γεγονός ότι αυτοί πληρούσαν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Χιλιάδες νέοι αδυνατούν
σήμερα να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους εξαιτίας της αδυναμίας των οικογενειών τους να τους στηρίξουν οικονομικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πάρα πολλές αιτήσεις μετεγγραφής νέων φοιτητών σε τμήμα του τόπου διαμονής τους απορρίφθηκαν, παρά το γεγονός ότι πληρούσαν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας δήλωσε χθες η κυρία Αντωνίου, προσθέτοντας ότι η απόρριψη της αίτησης ισοδυναμεί με αποκλεισμό από τις σπουδές.

Η Νέα Δημοκρατία επικαλέστηκε μάλιστα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, υποστηρίζοντας ότι στους σχεδόν 8.500 δικαιούχους φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση αλλά τελικά δεν μετεγγράφηκαν (ποσοστό 61% επί των συνολικών αιτήσεων) περιλαμβάνονται πολυάριθμες περιπτώσεις φοιτητών οι οποίοι, αν και συγκέντρωσαν πολύ υψηλή μοριοδότηση σύμφωνα με τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια που τίθενται (6-7 μόρια), δεν κατάφεραν να μετεγγραφούν.

Ο κ. Γαβρόγλου, αντί να παριστάνει τον παιδονόμο των πρυτάνεων, καλύτερα να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα των πανεπιστημίων, που αφορούν χιλιάδες νέους σε όλη τη χώρα καταλήγει η δήλωση της κ. Αντωνίου, με τους 43 βουλευτές να καλούν τον υπουργό Παιδείας να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου