Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εγκαταλείπω...



Αποφάσισα να φύγω από τον μάταιο τούτο κόσμο. Όχι, δεν πήρα την απόφαση αυτή λόγω της οικονομικής κρίσης. Δεν με εξώθησε η Μέρκελ ή η τρόικα.

Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί δεν αντέχω άλλο τον λαϊκισμό, δεν αντέχω άλλο την καθημερινή δολοφονία της νοημοσύνης μου. 
 
Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί δεν αντέχω να ζω σε μια κοινωνία η οποία θεωρεί αυτονόητο ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στην τσέπη του άλλου. 
 
Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί δεν αντέχω να ζω σε μια κοινωνία η οποία στερείται της κοινής λογικής. 
 
Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί δεν αντέχω να ζω σε μια κοινωνία που δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες της και πάντα φταίει κάποιος άλλος. 
 
Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί φοβάμαι να ζω σε μια κοινωνία που ως απάντηση στα προβλήματα έχει τη βία και την παραφροσύνη.

Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί αυτοί που απέκτησαν όλα αυτά τα προνόμια, εις βάρος των παιδιών τους, τώρα μάχονται με σθένος να τα διατηρήσουν, αδιαφορώντας για τη φτωχοποίηση των νέων και όσων δεν ήθελαν να λάβουν μέρος στο πάρτι. 
 
Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί δεν θέλω να ζω σε μια κοινωνία η οποία δεν διαμαρτύρεται που υπάρχουν σαραντάρες και σαραντάρηδες συνταξιούχοι, αλλά φωνάζουν για το ποιος άδειασε τα ασφαλιστικά ταμεία. 
 
Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί δεν μπορώ να ακούω ανθρώπους που δεν έχουν κόψει ή δεν έχουν ζητήσει ποτέ απόδειξη και διαμαρτύρονται για τη φοροδιαφυγή των άλλων.

Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί δεν ανέχομαι ο γιατρός και ο καθηγητής να αμείβονται λιγότερο από έναν κλητήρα της ΔΕΗ. 
 
Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί οι λογικές φωνές φαίνεται να μην έχουν απήχηση, δεν πουλάνε και χάνονται στον ελάχιστο χρόνο που τους δίνουν τα ΜΜΕ που το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι η τηλεθέαση που αποφέρει ο φτηνός λαϊκισμός. 
 
Εγκαταλείπω τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί - 3 χρόνια μετά την έναρξη της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης, της νεότερης ιστορίας - δεν καταλάβαμε ακόμα ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε συνεχώς περισσότερα από όσα παράγουμε.

Γι' αυτούς και για πολλούς άλλους, αντίστοιχους λόγους, πήρα αυτή τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψω τον μάταιο τούτο κόσμο που λέγεται Ελλάδα.

Γνωρίζω πως δεν θα αλλάξει κάτι, ούτε θα ακουστεί αυτό το διάβημα, γιατί δεν είναι γραμμένο με «αίμα» και οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτό δεν είναι τόσο «πιασάρικοι», όσο θα ήταν ένας λίβελος κατά των «ξένων κατακτητών που διώχνουν τους νέους». 
 
Γνωρίζω, όμως, πολύ καλά πως υπάρχουν κι άλλοι πολλοί νέοι σαν εμένα που τα όνειρά τους δεν τους τα στερεί η οικονομική κρίση από μόνη της, αλλά η άρνηση να αντικρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.





του Κ.Ροζακέα
protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου