Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Διευκρινήσεις του υπουργείου Παιδείας για τα Κινητά Εργαστήρια Πληροφορικής

Διευκρινήσεις για τα Κινητά Εργαστήρια Πληροφορικής απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής στις Σχολικές Μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (με αφορμή σχετική επιστολή της ΟΛΤΕΕ), οι οποίες έχουν ως εξής:
Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων στα πλαίσια της Πράξης "Ψηφιακές Υπηρεσίες ΥΠΔΒΜΘ" Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση προτίθεται να υλοποιήσει Έργο Προμήθειας:
1. Διαδραστικών Συστημάτων για όλα τα τμήματα ΣΤ’ Τάξης του συνόλου των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
2. Διαδραστικών Συστημάτων για τα τμήματα Α’, Β. Γ’ Τάξεων του συνόλου των
Γυμνασίων ανά την Επικράτεια , εξαιρουμένων των Τμημάτων Β’ Τάξης των Γυμνασίων εκείνων που προμηθεύτηκαν Διαδραστικούς Πίνακες μέσω
της Πρόσκλησης 78 "Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής διαδραστικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού στην τάξη για μια ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία".
3. Διαδραστικών Συστημάτων για όλα τα τμήματα Α’ Λυκείου του συνόλου των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ της χώρας.
4. Από 1 Κινητό Εργαστήριο Πληροφορικής/Κινητή Τάξη για κάθε Γυμνάσιο της χώρας.
Ο Γενικός Γραμματέας επισημαίνει ότι το εν λόγω Έργο δεν αποτελεί Έργο Πιλοτικής Εφαρμογής αλλά αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων που εμπίπτουν στις άνωθι κατηγορίες, έτσι όπως αυτά προκύπτουν και επικαιροποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής survey.
Τέλος, ο κ. Κυριαζής διευκρινίζει ότι οι Προμήθειες τόσο του συνόλου των Διαδραστικών Συστημάτων όσο και των Κινητών Εργαστηρίων/Τάξεων Πληροφορικής πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω Ανοικτών Διεθνών Διαγωνισμών και στην παρούσα φάση οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια σχετική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου