Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΚΕ: Γκρίνια από τους δελφίνους για το "δαχτυλίδι" της Αλέκας στον Μαρίνο!

ΟΛΑ τα είχε ο Περισσός, η μάχη διαδοχής και μάλιστα με χρίσμα από την κυρία Αλέκα Παπαρηγα τού έλειπε. 
Το φιτίλι υπήρχε εδώ και καιρό ή, ακριβέστερα, μετά το τελευταίο αποτέλεσμα των εκλογών. Τώρα όμως άναψε, μια και οι... διάδοχοι της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα είναι στα κάγκελα, καθώς θεωρούν ότι έχρισε ως
κληρονόμο της το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και... πιστό της Γιώργο Μαρίνο. Αφορμή αποτέλεσε το τρισέλιδο άρθρο του κ. Γιώργου Μαρίνου, που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη της Κυριακής . 

Το άρθρο αυτό, του κατά πολλούς επικρατέστερου να αναλάβει τη θέση της γενικής γραμμα τέως του κόμματος κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, διαπραγματεύεται ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος και αναφέρεται στη στρατηγική των κομμουνιστικών κομμάτων, στην πολιτική των συμμαχιών και στην αναβάθμιση της ιδεολογικής πολιτικής συζήτησης στα ζητήματα όπου σημειώνονται διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφωνίες . 
Τονίζει μάλιστα ότι πρέπει να δοκιμάζονται οι διαφορετικές θέσεις του κόμματος, με βάση την πραγματικότητα που ζούμε, τις μαρξιστικές λενινιστικές αρχές, την πείρα του κομουνιστικού, εργατικού κινήματος . 

Το νέο ιδεολογικό μανιφέστο δια χειρός Μαρίνου έχει προκαλέσει μουρμούρες μεταξύ των Δημήτρη Κουτσούμπα, Νίκου Σοφιανού και Θανάση Παφίλη, που θέλουν να μπουν στην κούρσα της διαδοχής για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ. 
πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου